Ambasador torta

recepti_bez_slike
6 jaja 6 žlica brašna 6 žlica šećera 6 žlica oraha 2 praška za pecivo Krema: 5 dcl mlijeka 4 žlice brašna 1 vanilin šećer 20 dag šećera 25 dag margarina 20 dag žele bombona 10 dag grožđica 2 žlice ruma 1 kg banana Ukras: šlag pjena Priprema: Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih bjelanjaka sa šećerom, dodajući jedan po jedan žutanjak. Dodati brašno, pomiješano s praškom za pecivo i mljevene orahe. Masu podijeliti na dva dijela i odvojeno ispeći dva biskvita u pouljenom kalupu ili modelu za torte. Biskvite izrezati u dva lista. Svaki list premazati kremom. Na kremu rasporediti banane izrezane na kolutiće. Složiti jedan na drugi. Preostalom kremom premazati vanjske površine. Sve ukrasiti šlag pjenom. Krema: U malo mlijeka rastvoriti brašno. Preostalo mlijeko prokuhati. U kipuće mlijeko doliti otopljeno brašno, šećer i vanilin šećer. Gustu ukuhnu masu skloniti sa peći i ohladiti. U hladnu umiješati pjenasto izmiksan margarin, sitno narezane žele bombone i grožđice natopljene u rumu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica oraha
  • 2 praška za pecivo

Krema:

  • 5 dcl mlijeka
  • 4 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 20 dag šećera
  • 25 dag margarina
  • 20 dag žele bombona
  • 10 dag grožđica
  • 2 žlice ruma
  • 1 kg banana

Ukras:

  • šlag pjena
Priprema:

Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih bjelanjaka sa šećerom, dodajući jedan po jedan žutanjak. Dodati brašno, pomiješano s praškom za pecivo i mljevene orahe. Masu podijeliti na dva dijela i odvojeno ispeći dva biskvita u pouljenom kalupu ili modelu za torte. Biskvite izrezati u dva lista. Svaki list premazati kremom. Na kremu rasporediti banane izrezane na kolutiće. Složiti jedan na drugi. Preostalom kremom premazati vanjske površine. Sve ukrasiti šlag pjenom.
Krema: U malo mlijeka rastvoriti brašno. Preostalo mlijeko prokuhati. U kipuće mlijeko doliti otopljeno brašno, šećer i vanilin šećer. Gustu ukuhnu masu skloniti sa peći i ohladiti. U hladnu umiješati pjenasto izmiksan margarin, sitno narezane žele bombone i grožđice natopljene u rumu.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)