Ananas desert iz zdjele

recepti_bez_slike
3 jaja 3 žlice šećera 3 žlice brašna malo praška za pecivo FILA: 4 žutanjka 2 žlice šećera 1 vanilin šećer 1 konzerva ananasa (4 dcl) 12 listića želatine 3 šlag pjene Postupak pripreme Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u veći pouljen i pobrašnjen model za torte (kalup). Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen ohlađen biskvit izvaditi iz modela. U dublju zdjelu čiji je otvor veličine biskvita prvo na dno složiti kriške ananasa. Na ananas rasporediti filu, a na filu postaviti biskvit. Zdjelu držati u zladnjaku dok fila ne očvrsne. Pri vađenju zdjelu protresti i okrenuti na podlogu, Biskvit će doći na osnovu torte gore će biti fila i na vrhu ananas.?FILA: Pjenasto izmiksati žutanje, šećer i vanili šećer. Masu ukuhavati u soku ananasa iz konzerve. U toplu ukuhanu masu umiješati želatin otopljen u malo vode. U gustu ohlađenu masu umiješati izmiksanu šlag pjenu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice brašna
  • malo praška za pecivo
  • FILA:
  • 4 žutanjka
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 konzerva ananasa (4 dcl)
  • 12 listića želatine
  • 3 šlag pjene

Postupak pripreme

Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u veći pouljen i pobrašnjen model za torte (kalup). Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen ohlađen biskvit izvaditi iz modela. U dublju zdjelu čiji je otvor veličine biskvita prvo na dno složiti kriške ananasa. Na ananas rasporediti filu, a na filu postaviti biskvit. Zdjelu držati u zladnjaku dok fila ne očvrsne. Pri vađenju zdjelu protresti i okrenuti na podlogu, Biskvit će doći na osnovu torte gore će biti fila i na vrhu ananas.?FILA: Pjenasto izmiksati žutanje, šećer i vanili šećer. Masu ukuhavati u soku ananasa iz konzerve. U toplu ukuhanu masu umiješati želatin otopljen u malo vode. U gustu ohlađenu masu umiješati izmiksanu šlag pjenu.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)