3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo
FILA:
4 žutanjka
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 konzerva ananasa (4 dcl)
12 listića želatine
3 šlag pjene
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u veći pouljen i pobrašnjen model za torte (kalup). Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen ohlađen biskvit izvaditi iz modela. U dublju zdjelu čiji je otvor veličine biskvita prvo na dno složiti kriške ananasa. Na ananas rasporediti filu, a na filu postaviti biskvit. Zdjelu držati u zladnjaku dok fila ne očvrsne. Pri vađenju zdjelu protresti i okrenuti na podlogu, Biskvit će doći na osnovu torte gore će biti fila i na vrhu ananas.?FILA: Pjenasto izmiksati žutanje, šećer i vanili šećer. Masu ukuhavati u soku ananasa iz konzerve. U toplu ukuhanu masu umiješati želatin otopljen u malo vode. U gustu ohlađenu masu umiješati izmiksanu šlag pjenu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- malo praška za pecivo
- FILA:
- 4 žutanjka
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 konzerva ananasa (4 dcl)
- 12 listića želatine
- 3 šlag pjene
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u veći pouljen i pobrašnjen model za torte (kalup). Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen ohlađen biskvit izvaditi iz modela. U dublju zdjelu čiji je otvor veličine biskvita prvo na dno složiti kriške ananasa. Na ananas rasporediti filu, a na filu postaviti biskvit. Zdjelu držati u zladnjaku dok fila ne očvrsne. Pri vađenju zdjelu protresti i okrenuti na podlogu, Biskvit će doći na osnovu torte gore će biti fila i na vrhu ananas.?FILA: Pjenasto izmiksati žutanje, šećer i vanili šećer. Masu ukuhavati u soku ananasa iz konzerve. U toplu ukuhanu masu umiješati želatin otopljen u malo vode. U gustu ohlađenu masu umiješati izmiksanu šlag pjenu.