Austrijska torta
Sastojci:
- 15 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 15 dag naribanih lješnjaka
- 1 cijelo jaje
- malo muškatova oraha
- malo cimetova praha
- malo naribane limunove kore
- malo soli
- marmelada od ribiza
Priprema:
Dobro zamijesite tijesto od maslaca, šećera, lješnjaka i jaja, pa dodajte muškatova oraha, cimetova praha, naribane limunove kore i soli. Takvo tijesto raspolovite u dvije polovice i pustite da stoji oko pola sata. U zamašćenu tavu za torte složite jednu polovicu tijesta i namažite ga marmeladom od ribiza. Od druge polovice tijesta oblikujte prst debele valje i položite ih unakrsno na namazano tijesto. Gornju plohu premažite kistom, odnosno razmućenim jajem. Tortu stavite u vruću pećnicu i pecite je na srednje jakoj vatri 60 do 70 minuta. Torta je pečena kada je dobila zlatnorumenu boju. Narezati je smijete tek narednog dana.
- Vaše oznake (tagovi): fina torta
- Sastojci: maslaca / marmelada / jaje