Budimpeštanski pileći ragu
Sastojci:
- 2 pileta
- 5 glavica crvenog luka
- 1 žlica sitne paprike
- 2 žlice mesne juhe
- 4 rajčice
- sol
- biber
- ½ žličice šećera
- ½ šalice slatkog vrhnja
- 2 žlice kuhanog graška
Priprema:
Pilići se ošure, očiste, operu, raspore, ocijede i razrežu u četvrtine, a sitnež i jetra se odvoje. Luk se isječe u kriške, prži u masti dok ne požuti, zatim se dodaje svježa i sitna paprika, meso i kosana jetra. Sve se to prelije mesnom juhom, dobro poklopi i dalje kuha na slaboj vatri. 10 minuta prije negoli je jelo gotovo dodaju se rajčice, koje se moraju raskuhati a cijele ljuske povaditi. Na kraju se jelo začini te pomiješa slatkim vrhnjem i kuhanim graškom.
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa
- Sastojci: juhe / rajčice / paprika / masti