25 dag brašna
25 dag margarina
25 dag mljevenih oraha
20 dag šećera
1 jaje
malo soli
Premaz:
pekmez
Ukras:
5 žutanjaka
20 dag šećera
12 dag margarina
2 rebra čokolade
5 bjelanjaka
Postupak pripreme
Izraditi mekog glatko biskvitno tijesto, od brašna, do dajući listove margarina, mljevene orahe, šećer, jaje malo soli. Sve dobro umijesiti. Tijesto rasporediti i pouljen i pobrašnjen pleh. Gornju površinu premazat pekmez. Peći u zagrijanoj pećnici. Na pola pečeni biskvit brzo izvaditi iz pećnice i na njega rasporedit ukras. Vratiti u pećnicu i peći još 20 do 30 minuta. UKRAS: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i miksajući dodati omekšan margarin i otopljenu čokoladu. Na kraju u masu polagano umiješati posebne izrađen čvrst snijeg bjelanjaka.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 25 dag brašna
- 25 dag margarina
- 25 dag mljevenih oraha
- 20 dag šećera
- 1 jaje
- malo soli
Premaz:
Ukras:
- 5 žutanjaka
- 20 dag šećera
- 12 dag margarina
- 2 rebra čokolade
- 5 bjelanjaka
Postupak pripreme
Izraditi mekog glatko biskvitno tijesto, od brašna, do dajući listove margarina, mljevene orahe, šećer, jaje malo soli. Sve dobro umijesiti. Tijesto rasporediti i pouljen i pobrašnjen pleh. Gornju površinu premazat pekmez. Peći u zagrijanoj pećnici. Na pola pečeni biskvit brzo izvaditi iz pećnice i na njega rasporedit ukras. Vratiti u pećnicu i peći još 20 do 30 minuta. UKRAS: Pjenasto izmiksati žutanjke sa šećerom i miksajući dodati omekšan margarin i otopljenu čokoladu. Na kraju u masu polagano umiješati posebne izrađen čvrst snijeg bjelanjaka.