Crni rižoto

Autor: LanaM   (palac x 39803) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1,30 kg svježe sipe 400 g riže za rižota arborio 2 glavice luka 3-4 češnja češnjaka 2 dl bijelog vina 50 ml prošeka 1 l ribljeg temeljca malo maslinovog ulja sol, papar, peršin, lovorov list, ružmarin, parmezan Priprema: Operite sipe, očistite ih, vrećicu crnila odvojite i sipe narežite na kockice, krakove možete ostaviti cijele. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispirjajte luk prethodno sitnije narezan, nakon par minuta dodajte sipu, češnjak, ružmarin i lovor, pa kad malo omekani (nakon nekih 10-tak minuta) dodajte prošek pa nakon minutu 1 dl vina, nastaviti dinstati još par minuta. Rižu posebno u drugoj posudi tostirajte na malo maslinovog ulja i dodajte ostatak vina. Zatim rižu dodajte sipi i nastavite po malo doljevati ribljeg temeljca, začinite sa soli i paprom. Na kraju dodajte sipino crnilo i žličicu putra. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1,30 kg svježe sipe
  • 400 g riže za rižota arborio
  • 2 glavice luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 dl bijelog vina
  • 50 ml prošeka
  • 1 l ribljeg temeljca
  • malo maslinovog ulja
  • sol, papar, peršin, lovorov list, ružmarin, parmezan

Priprema:

Operite sipe, očistite ih, vrećicu crnila odvojite i sipe narežite na kockice, krakove možete ostaviti cijele. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispirjajte luk prethodno sitnije narezan, nakon par minuta dodajte sipu, češnjak, ružmarin i lovor, pa kad malo omekani (nakon nekih 10-tak minuta) dodajte prošek pa nakon minutu 1 dl vina, nastaviti dinstati još par minuta. Rižu posebno u drugoj posudi tostirajte na malo maslinovog ulja i dodajte ostatak vina. Zatim rižu dodajte sipi i nastavite po malo doljevati ribljeg temeljca, začinite sa soli i paprom. Na kraju dodajte sipino crnilo i žličicu putra.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)