1,30 kg svježe sipe
400 g riže za rižota arborio
2 glavice luka
3-4 češnja češnjaka
2 dl bijelog vina
50 ml prošeka
1 l ribljeg temeljca
malo maslinovog ulja
sol, papar, peršin, lovorov list, ružmarin, parmezan
Priprema:
Operite sipe, očistite ih, vrećicu crnila odvojite i sipe narežite na kockice, krakove možete ostaviti cijele. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispirjajte luk prethodno sitnije narezan, nakon par minuta dodajte sipu, češnjak, ružmarin i lovor, pa kad malo omekani (nakon nekih 10-tak minuta) dodajte prošek pa nakon minutu 1 dl vina, nastaviti dinstati još par minuta. Rižu posebno u drugoj posudi tostirajte na malo maslinovog ulja i dodajte ostatak vina. Zatim rižu dodajte sipi i nastavite po malo doljevati ribljeg temeljca, začinite sa soli i paprom. Na kraju dodajte sipino crnilo i žličicu putra.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
- 1,30 kg svježe sipe
- 400 g riže za rižota arborio
- 2 glavice luka
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 dl bijelog vina
- 50 ml prošeka
- 1 l ribljeg temeljca
- malo maslinovog ulja
- sol, papar, peršin, lovorov list, ružmarin, parmezan
Priprema:
Operite sipe, očistite ih, vrećicu crnila odvojite i sipe narežite na kockice, krakove možete ostaviti cijele. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispirjajte luk prethodno sitnije narezan, nakon par minuta dodajte sipu, češnjak, ružmarin i lovor, pa kad malo omekani (nakon nekih 10-tak minuta) dodajte prošek pa nakon minutu 1 dl vina, nastaviti dinstati još par minuta. Rižu posebno u drugoj posudi tostirajte na malo maslinovog ulja i dodajte ostatak vina. Zatim rižu dodajte sipi i nastavite po malo doljevati ribljeg temeljca, začinite sa soli i paprom. Na kraju dodajte sipino crnilo i žličicu putra.