Bucatini sa sipom i graškom
Sastojci:
- 350 g tjestenine bucatini
- 350 g sipe (ili liganja)
- 200 g graška, svježega ili zamrznutoga
- 150 g zgnječene rajčice
- 1 mali luk
- 1 češanj češnjaka
- 5 – 6 listova svježega bosiljka
- 100 ml suhoga bijelog vina
- 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- Sol, prema ukusu
Priprema:
Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Očistite i operite sipu pa je narežite na tanke vrpce ili vrlo tanke filete, otprilike 2 do 3 mm debljine. Nakapajte malo ulja na tavu i pirjajte luk i češnjak. Dodajte sipu i pirjajte nekoliko minuta, uz stalno miješanje. Dodajte bijelo vino. Kada ispari, umiješajte zgnječene rajčice, grašak i listove bosiljka. Pirjajte još 15 minuta. Za to vrijeme, u loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante, ocijedite i premjestite u veliku zdjelu. Pomiješajte tjesteninu s umakom od sipe i poslužite vruće.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: rajčice / bijelo vino / luk / češnjak