Skradinski rižot

Autor: LanaM   (palac x 39753) |moji recepti

0
1 kg crvenog luka 1 kg teleće ruže izrezane na kockice  500 g riže Arborio 1 l temeljca (od govedine i junetine) sol, papar, mušlatni oraščić tvrdi ovči sir  Priprema: Pirjajte crveni luk na maslinovu ulju ili masti 20 minuta, a nakon desetak minuta ga lagano posolite da povene. Na to stavite kockice teletine i pirjajte sve dok se teletina ne osuši, a potom podlijevajući malo po malo temeljcem dok se meso gotovo ne raskuha. Pirjanja mesa po pravilima bi trebalo trajati barem 6-7 sati, trebali biste dobiti gustu smjesu nalik pašteti. Zatim dodajte rižu i nastavite krčkati rižoto podlijevajući temeljcem. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem. Prije serviranja obilno pospite ribanim sirom.  Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+3)
Jedan od dalmatinskih i općenito hrvatskih specijaliteta je glasoviti skradinski rižoto. Jelo koje se priprema 8 do 10 sati, a tradicionalno ga spravljaju muškarci u Skradinu.
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 1 kg crvenog luka
  • 1 kg teleće ruže izrezane na kockice 
  • 500 g riže Arborio
  • 1 l temeljca (od govedine i junetine)
  • sol, papar, mušlatni oraščić
  • tvrdi ovči sir 

Priprema:

Pirjajte crveni luk na maslinovu ulju ili masti 20 minuta, a nakon desetak minuta ga lagano posolite da povene. Na to stavite kockice teletine i pirjajte sve dok se teletina ne osuši, a potom podlijevajući malo po malo temeljcem dok se meso gotovo ne raskuha. Pirjanja mesa po pravilima bi trebalo trajati barem 6-7 sati, trebali biste dobiti gustu smjesu nalik pašteti. Zatim dodajte rižu i nastavite krčkati rižoto podlijevajući temeljcem. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem. Prije serviranja obilno pospite ribanim sirom. 

Dobar tek!

Prosjek: 1 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)