Crnogorski teleći odresci
Sastojci:
Za 4 osobe:
- 60 dag telećih odrezaka (od buta)
- 30 dag cvjetače
- 25 dag kajmaka
- 2 dl mlijeka
- 10 dag brašna
- 3 jaja
- 10 dag mrvica
- sol
- ulje za prženje
Priprema:
Narežemo četri lijepa teleća odreska, istučemo ih batićem, posolimo, namažemo kajmakom , savijemo u rolice, povaljamo u brašno, tučeno jaje i mrvice i ispržimo na vrućem ulju. Cvjetaču skuhamo i razdjelimo u 4 jednaka dijela. U mlijeko umješamo jaja što su ostala od paniranja, dodamo kajmak, dobro promješamo i prelijemo preko cvjetače. Cvjetaču prije toga složimo u vatrostalnu zdjelu i prelivenu zapečemo u pećnici. Uz crnogorske odreske serviramo zapečenu cvjetaču obloženu kriškama limuna.
- Vaše oznake (tagovi): teleći but
- Sastojci: kajmak / mlijeko / jaja / mrvice