Rolice punjenje gljivama s preljevom od umaka od gorgonzole i cvjetače

Autor: LanaM   (palac x 40159) |moji recepti

0
2 žlice maslaca ili ulja 1 manji luk 220 grama gljiva (šaminjoni, vrganji ili neke druge gljive po izboru) 2 režnja češnjaka 1 žličica nasjeckanog timijana 1/4 šalice dobrog bijelog vina ili temeljca 1 glavica kelja (kelj narezati na trakice, pa blanširati) Sastojci za umak od cvjetače:   velika žlica maslinovog ulja ili maslaca 2 režnja češnjaka 720 grama cvjetače (jedna manja glavica) 2,5 dcl temeljca (ako nemate, može i voda) 60 – 65 grama gorgonzole sol i papar po ukusu mlijeka u jednoj mjeri kao i gorgonzole Sastojci za tijesto: 9 kuhanih dugačkih lazanja doppia Riccia 250 grama ricotte (može i skuta) 60 – 65 grama sira ribanca 120 grama razmrvljene mozzarele Priprema za punjenje: U loncu rastopiti maslac na srednje jakoj vatri, dodati luk i gljive i kuhati 15-20 min, dok se luk i gljive ne karameliziraju. Dodati češnjak i timijan i kuhati minutu dvije dok se ne razvije aroma. Dodati vino da rastopi sastojke koji su se primili za dno. Dodati blanširani kelj i kuhati 10 minuta dok sve ne omekani i ne poveže se. Priprema za umak od cvjetače: Zagrijati maslinovo ulje (ili rastopiti maslac) na srednje jakoj vatri i ne pustiti da se previše zagrije, dodati češnjak dok ne razvije aromu (otprilike minutu) Dodati cvjetaču i temeljac, zagrijati do vrenja na jakoj vatri do vrenja, pa smanjiti vatru i kuhati poklopljeno, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok se cvjetača ne skuha. Provjeriti je li cvejtača kuhana vilicom. Kad je kuhano, sve usitini štapnim mikserom ili u blenderu. Vratiti na vatru, pa dodati gorgonzolu, sol i papar po ukusu, dodati mlijeko pa kuhati na umjerenoj vatri dok se sir ne otopi i dok ne postignete željenu gustoću umaka. Priprema: Na skuhano tijesto u tankom premazu nanijeti riccotu pomješanu s parmezanom, preko toga premazati umakom od gljiva, pa zarolati. Složiti rolice u nauljeni pleh (ili vatrostalnu posudu) za pečnje. Preko svake rolice preliti umak od cvjetače ravnomjerno raspoređujući umak. U prethodno zagrijanoj pećnici na 175⁰C peći 25-30 minuta do zlatno smeđe boje. Recept je sa stranice http://www.closetcooking.com/     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3) ‹ Rigatoni alla norma najbolji recept Sicilijanski špageti ›
Gljive, kelj i sir zarolani u dugačke listove za "lasagne doppia Riccia", bogato preliveni kremastim umakom od gorgonzole i cvjetače zapačeni do zlatno smeđe boje, to morate probat.
Rolice punjene gljivama

Sastojci za punjenje:

  • 2 žlice maslaca ili ulja
  • 1 manji luk
  • 220 grama gljiva (šaminjoni, vrganji ili neke druge gljive po izboru)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1/4 šalice dobrog bijelog vina ili temeljca
  • 1 glavica kelja (kelj narezati na trakice, pa blanširati)

Sastojci za umak od cvjetače:

 

  • velika žlica maslinovog ulja ili maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 720 grama cvjetače (jedna manja glavica)
  • 2,5 dcl temeljca (ako nemate, može i voda)
  • 60 – 65 grama gorgonzole
  • sol i papar po ukusu
  • mlijeka u jednoj mjeri kao i gorgonzole

Sastojci za tijesto:

  • 9 kuhanih dugačkih lazanja doppia Riccia
  • 250 grama ricotte (može i skuta)
  • 60 – 65 grama sira ribanca
  • 120 grama razmrvljene mozzarele

Priprema za punjenje:

U loncu rastopiti maslac na srednje jakoj vatri, dodati luk i gljive i kuhati 15-20 min, dok se luk i gljive ne karameliziraju.
Dodati češnjak i timijan i kuhati minutu dvije dok se ne razvije aroma.
Dodati vino da rastopi sastojke koji su se primili za dno.
Dodati blanširani kelj i kuhati 10 minuta dok sve ne omekani i ne poveže se.

Priprema za umak od cvjetače:

Zagrijati maslinovo ulje (ili rastopiti maslac) na srednje jakoj vatri i ne pustiti da se previše zagrije, dodati češnjak dok ne razvije aromu (otprilike minutu)
Dodati cvjetaču i temeljac, zagrijati do vrenja na jakoj vatri do vrenja, pa smanjiti vatru i kuhati poklopljeno, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok se cvjetača ne skuha. Provjeriti je li cvejtača kuhana vilicom.
Kad je kuhano, sve usitini štapnim mikserom ili u blenderu.
Vratiti na vatru, pa dodati gorgonzolu, sol i papar po ukusu, dodati mlijeko pa kuhati na umjerenoj vatri dok se sir ne otopi i dok ne postignete željenu gustoću umaka.

Priprema:

Na skuhano tijesto u tankom premazu nanijeti riccotu pomješanu s parmezanom, preko toga premazati umakom od gljiva, pa zarolati.
Složiti rolice u nauljeni pleh (ili vatrostalnu posudu) za pečnje.
Preko svake rolice preliti umak od cvjetače ravnomjerno raspoređujući umak.
U prethodno zagrijanoj pećnici na 175⁰C peći 25-30 minuta do zlatno smeđe boje.

Recept je sa stranice http://www.closetcooking.com/

 

 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Dragana Vilusic's

ovo izgleda dobro.Sutra cu napraviti .

2
Slika korisnika Marica Viljevac Coti Ademaj's

bas jako fino izgleda moram napraviti ali mi posaljite sliku od cvetace i temeljac ja neznam stoje to molim vas.

3
Slika korisnika LanaM's

Cvjetača je karfiol, a temeljac je bistra juha od povrća, dakle to je umjesto vode ukusnije je kad se zaljeva temeljcem, on može inaće biti pileći, govedski ili riblji....