Govedina sa vinom i krumpirom
Sastojci:
- 8 tankih ploški pečene govedine
- 1 šalica usitnjenog crvenog luka
- ½ žličice soka od bijelog luka
- ½ šalice vina
- 1 šalica maslinova ulja
- 1 šalica kosanog peršuna
- 4 rajčice
- 1 žlica mesnog ekstrakta
- 1 žlica sitne paprike
Priprema:
Tanke ploške pečene govedine, kosani crveni luk, sok od češnjaka i vino stave se u plitku posudu i preliju uljem. Poslije 5 sati odvoji se luk s tekućinom, a meso peče u drugoj posudi dok s obje strane ne postane smeđe. Ulje koje je meso upilo u toku mariniranja dovoljno je za pečenje. Kad je meso gotovo, stavlja se na toplo mjesto i pospe kosanim peršunovim listom i oguljenim, ugrijanim rajčicama. Marinada se ugrije, zalije vinom te doda mesni ekstrakt i paprika. Sok se malo ukuha, a zatim izlije na govedinu. Jelo se servira uz pirjanu rižu ili krumpir pečen na maslacu.
- Vaše oznake (tagovi): govedina
- Sastojci: vino / krumpir / crveni luk / paprike