Grilejaš torta- grilaš torta

Autor: mamica   (palac x 53899) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
10 jaja 20 dag oraha 30 dag šećera Krema: 6 žutanjaka 20 dag šećera 2 žlice crne kave 2 žlice čokolade 20 dag maslaca Ukras: 1 dcl vode 40 dag šećera 6 bjelanjaka 1 vanilin šećer sok limuna Čokoladni preljev: 10 dag čokolade 3 žlice vode 5 dag šećera 3 žlice ulja Postupak pripreme Izraditi biskvitnu masu tako da prepržite 15 dag šećera. Kada šećer potamni, dodati žlicu vode. Kada se otopi, dodati orahe. Sve dobro promiješati i istresti na pleh. Kad se masa ohladi, samljeti je na mašini za meso. Posebno izmiksati 10 bjelanjaka sa 15 dag šećera. Miksajući dodavati jedan po jedan žutanjak i vanilin šećer. Dodati mljevene orahe sa šećerom. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći 45 minuta na temperaturi 180 °C. Hladan biskvit prerezati na tri dijela. Dva dijela premazati kremom i složiti jedan na drugi. Postaviti treći dio. Sve vanjske površine premazati ukrasom. Sredinu gornje površine preliti čokoladnom glazurom. KREMA: Na pari ukuhavati žutanjke sa šećerom. Pri kuhanju stalno miješati. Dodati kuhanu crnu kavu i čokoladu. Masu skloniti sa peći i ohladiti. U ohlađeno umiješati pjenasto izmiksan margarin. UKRAS: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom, dodajući sok limuna i vanilin šećer. Miksajući dodati posebno prokuhan gusti sirup šećera i vode.
  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)

Sastojci

  • 10 jaja
  • 20 dag oraha
  • 30 dag šećera

Krema:

  • 6 žutanjaka
  • 20 dag šećera
  • 2 žlice crne kave
  • 2 žlice čokolade
  • 20 dag maslaca

Ukras:

  • 1 dcl vode
  • 40 dag šećera
  • 6 bjelanjaka
  • 1 vanilin šećer
  • sok limuna

Čokoladni preljev:

  • 10 dag čokolade
  • 3 žlice vode
  • 5 dag šećera
  • 3 žlice ulja

Postupak pripreme

Izraditi biskvitnu masu tako da prepržite 15 dag šećera. Kada šećer potamni, dodati žlicu vode. Kada se otopi, dodati orahe. Sve dobro promiješati i istresti na pleh. Kad se masa ohladi, samljeti je na mašini za meso. Posebno izmiksati 10 bjelanjaka sa 15 dag šećera. Miksajući dodavati jedan po jedan žutanjak i vanilin šećer. Dodati mljevene orahe sa šećerom. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći 45 minuta na temperaturi 180 °C. Hladan biskvit prerezati na tri dijela. Dva dijela premazati kremom i složiti jedan na drugi. Postaviti treći dio. Sve vanjske površine premazati ukrasom. Sredinu gornje površine preliti čokoladnom glazurom. KREMA: Na pari ukuhavati žutanjke sa šećerom. Pri kuhanju stalno miješati. Dodati kuhanu crnu kavu i čokoladu. Masu skloniti sa peći i ohladiti. U ohlađeno umiješati pjenasto izmiksan margarin. UKRAS: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom, dodajući sok limuna i vanilin šećer. Miksajući dodati posebno prokuhan gusti sirup šećera i vode.
 

Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)