10 jaja
20 dag oraha
30 dag šećera
Krema:
6 žutanjaka
20 dag šećera
2 žlice crne kave
2 žlice čokolade
20 dag maslaca
Ukras:
1 dcl vode
40 dag šećera
6 bjelanjaka
1 vanilin šećer
sok limuna
Čokoladni preljev:
10 dag čokolade
3 žlice vode
5 dag šećera
3 žlice ulja
Postupak pripreme
Izraditi biskvitnu masu tako da prepržite 15 dag šećera. Kada šećer potamni, dodati žlicu vode. Kada se otopi, dodati orahe. Sve dobro promiješati i istresti na pleh. Kad se masa ohladi, samljeti je na mašini za meso. Posebno izmiksati 10 bjelanjaka sa 15 dag šećera. Miksajući dodavati jedan po jedan žutanjak i vanilin šećer. Dodati mljevene orahe sa šećerom. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći 45 minuta na temperaturi 180 °C. Hladan biskvit prerezati na tri dijela. Dva dijela premazati kremom i složiti jedan na drugi. Postaviti treći dio. Sve vanjske površine premazati ukrasom. Sredinu gornje površine preliti čokoladnom glazurom. KREMA: Na pari ukuhavati žutanjke sa šećerom. Pri kuhanju stalno miješati. Dodati kuhanu crnu kavu i čokoladu. Masu skloniti sa peći i ohladiti. U ohlađeno umiješati pjenasto izmiksan margarin. UKRAS: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom, dodajući sok limuna i vanilin šećer. Miksajući dodati posebno prokuhan gusti sirup šećera i vode.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1 (+1)
Sastojci
- 10 jaja
- 20 dag oraha
- 30 dag šećera
Krema:
- 6 žutanjaka
- 20 dag šećera
- 2 žlice crne kave
- 2 žlice čokolade
- 20 dag maslaca
Ukras:
- 1 dcl vode
- 40 dag šećera
- 6 bjelanjaka
- 1 vanilin šećer
- sok limuna
Čokoladni preljev:
- 10 dag čokolade
- 3 žlice vode
- 5 dag šećera
- 3 žlice ulja
Postupak pripreme
Izraditi biskvitnu masu tako da prepržite 15 dag šećera. Kada šećer potamni, dodati žlicu vode. Kada se otopi, dodati orahe. Sve dobro promiješati i istresti na pleh. Kad se masa ohladi, samljeti je na mašini za meso. Posebno izmiksati 10 bjelanjaka sa 15 dag šećera. Miksajući dodavati jedan po jedan žutanjak i vanilin šećer. Dodati mljevene orahe sa šećerom. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći 45 minuta na temperaturi 180 °C. Hladan biskvit prerezati na tri dijela. Dva dijela premazati kremom i složiti jedan na drugi. Postaviti treći dio. Sve vanjske površine premazati ukrasom. Sredinu gornje površine preliti čokoladnom glazurom. KREMA: Na pari ukuhavati žutanjke sa šećerom. Pri kuhanju stalno miješati. Dodati kuhanu crnu kavu i čokoladu. Masu skloniti sa peći i ohladiti. U ohlađeno umiješati pjenasto izmiksan margarin. UKRAS: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom, dodajući sok limuna i vanilin šećer. Miksajući dodati posebno prokuhan gusti sirup šećera i vode.