Zapečena tjestenina
Sastojci:
- 1 kg rigatoni tjestenine
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 kg mljevene junetine
- 2 režnja češnjaka
- 1/4 žličice svježe mljevenog papra
- 225 grama rajčice iz konzerve (pelati)
- Maslac
- sol
- 200 gr parmezana, sitno sjeckanog
- 220 gr grublje naribani sir mozzarella
Priprema:
Kuhati tjesteninu, izvaditi cca 2 min prije da je malo sirova. Jedan kilogram tjestenine treba kuhati u 6 litre vode, pobrinite se da koristite dovoljno veliki lonac. Kad je gotovo, isperite u hladnoj vodi i ocijedite. Prelijte tjesteninu sa jednom žlicom maslinovog ulja, stavite na stranu.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi, dodajte mljeveno meso. Kuhati, miješajući povremeno dok ne porumeni. Dodajte češnjak, jednu žličicu soli i papra. Kuhati još 2 minute.
Dodajte zgnječenu rajčicu, pirjati dok se ne zgusne, oko 20 minuta.
Tjesteninu posipajte sa parmezanom. Maslacem premažite zdjelu u kojoj ćete peći. Rasporedite tjesteninu u zdjelu kao na slici. Raporedite umak od mesa po tjestenini .
Utisnite umak od meso u rupe tjestenine. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta. Pospite mozzarella sir na vrhu i pecite još 10-15 minuta do zlatne boje. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 15 minuta. Izrežite na kriške i poslužite.
Recept: Martha Stewart
http://noblepig.com/2009/03/when-the-moon-hits-the-sky/