La Caccavella košarice
Sastojci:
- La Caccavella košarice - 4 kom
- 300 g svježeg sira
- 1 mladi luk
- 100 g špinata
- 300 g šalše
- sol, papar
- vlasac
Priprema:
Zagrijati vodu, posoliti i kuhati tjesteninu nekih 15-tak minuta, dok ne bude al dente. Blanširati kratko špinat u slanoj vodi. Dok se tjestenina i špinat hlade, u posudi sjediniti svježi sir, nasjeckani mladi luk te prohlađeni špinat. Začiniti s prstohvatom soli, malo papra i vlasca. Smjesom punite košarice. Košarice stavite u zdjelu za pečenje i sve prelijte dobro sa šalšom (preko košarica i okolo). Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta i poslužiti toplo ili hladno.
Složiti na tanjur tjesteninu i ukrasiti s listićima bosiljka.
- Sastojci: mladi luk / svježi sir / tjestenina / vlasac / sol