400 g brašna
1 jaje
1 žlica ulja
sol
Sastojci za nadjev:
1,2 kg svježeg kravljeg sira
4 jaja
100 g maslaca
sol
1 l kiselog vrhnja
Priprema:
Izmiješati čvrsto tijesto od brašna, 1 jajeta, ulja i nešto malo slane vode. Miješaj tako dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikuj tijesto u loptu pa malo razvaljaj te premaži uljem da se ne zasuši i pokrij toplim ubrusom. Ostavi tijesto da odstoji 20 min.
Nadjev: sir izmiješamo s 4 jaja, rastopljenim maslacem i malo soli te smjesu miješamo tako dugo dok ne postane glatka.
Odstajalo tijesto stavimo na stol posipan brašnom, razvučemo ga što tanje i namažemo nadjevom, poprskamo maslacem i savijemo. Rubom tanjura režemo štrukle i kuhamo u slanoj vodi, stavimo ih u namazani cimplet, posipamo ostatkom maslaca i prelijemo vrhnjem.
Pečemo u pećnici 30 minuta na 180°C do zlatnosmeđe boje.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.8 (+48)
Heljdini štrukli
Pohani zagorski štrukli
Repni štrukli
Sirni štrukli
Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica
Zagorski štruikli
Zagorski štrukli s orasima
Zelnica (štrukli od zelja)
Štrudla od zelja i oraha
Štrukle
Štrukli od ZG sireka
Štrukli od hajdine kaše
Štrukli od kopriva
Štrukli od repe
Štrukli od repe s orasima
Štrukli od zelja - zelnica
Štrukli sa sirom
Štrukli sa vlascem
Štrukli u mlijeku
Štruklji od hajdune kaše
Heljdini štrukli ›
Sastojci za tijesto:
- 400 g brašna
- 1 jaje
- 1 žlica ulja
- sol
Sastojci za nadjev:
- 1,2 kg svježeg kravljeg sira
- 4 jaja
- 100 g maslaca
- sol
- 1 l kiselog vrhnja
Priprema:
Izmiješati čvrsto tijesto od brašna, 1 jajeta, ulja i nešto malo slane vode. Miješaj tako dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikuj tijesto u loptu pa malo razvaljaj te premaži uljem da se ne zasuši i pokrij toplim ubrusom. Ostavi tijesto da odstoji 20 min.
Nadjev: sir izmiješamo s 4 jaja, rastopljenim maslacem i malo soli te smjesu miješamo tako dugo dok ne postane glatka.
Odstajalo tijesto stavimo na stol posipan brašnom, razvučemo ga što tanje i namažemo nadjevom, poprskamo maslacem i savijemo. Rubom tanjura režemo štrukle i kuhamo u slanoj vodi, stavimo ih u namazani cimplet, posipamo ostatkom maslaca i prelijemo vrhnjem.
Pečemo u pećnici 30 minuta na 180°C do zlatnosmeđe boje.
vrhunski, jos ih se prije pecenja moze zamotat u trake slanine :)