cca 4 žlice ulje
2 žlice šećera
1 glavica luka
1 manja glavica zelja
vegeta, papar, crevena paprika
krpice ili neka druga tjestenine (dvije šake)
Priprema:
Prvo stavim kuhati vodu za tjestetninu (posoljenu). Ulje zagrijem i dodam šećer. Pustim da se šećer zazlati, maknem s vatre i dodam sjeckani luk. Vratim na vatru i dinstam par minuta dok luk ne pocakli i sav se obloži uljem i karameliziranim šećerom. U to dodam zelje koje obično sjeckam na kvadratiće veličine cca 1x1 cm...ili kak ispadnu :). Dinstam dok zelje ne omekša. Naravno istovremeno skuham tjestetniu i uvijek nekak ispadne da je tjestenina kuhana dok je zelje omekšalo. Tad samo dodam tjesteninu zelju (sa odprilike deci vode u kojoj se kuhala tjestenina) , promiješam, prodinstam još minutu dvije i pri tome provijerim ako ima dovoljno začina i to je to... fini ručak gotov za manje od pola sata :)
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+2)
‹ Krpice sa varaždinskim zeljem
najbolji recept
La Caccavella košarice ›
Krpice sa zeljem kod nas su na meniju barem jednom tjedno kao zasebno jelo ili kao prilog najčešće pohanom povrću ili mesu...
Sastojci za 2 osobe:
- cca 4 žlice ulje
- 2 žlice šećera
- 1 glavica luka
- 1 manja glavica zelja
- vegeta, papar, crevena paprika
- krpice ili neka druga tjestenine (dvije šake)
Priprema:
Prvo stavim kuhati vodu za tjestetninu (posoljenu). Ulje zagrijem i dodam šećer. Pustim da se šećer zazlati, maknem s vatre i dodam sjeckani luk. Vratim na vatru i dinstam par minuta dok luk ne pocakli i sav se obloži uljem i karameliziranim šećerom. U to dodam zelje koje obično sjeckam na kvadratiće veličine cca 1x1 cm...ili kak ispadnu :). Dinstam dok zelje ne omekša. Naravno istovremeno skuham tjestetniu i uvijek nekak ispadne da je tjestenina kuhana dok je zelje omekšalo. Tad samo dodam tjesteninu zelju (sa odprilike deci vode u kojoj se kuhala tjestenina) , promiješam, prodinstam još minutu dvije i pri tome provijerim ako ima dovoljno začina i to je to... fini ručak gotov za manje od pola sata :)
Link izvora / potpis autora: http://unique-hrebina.blogspot.com/2013/11/krpice-sa-zeljem.html
Super lagani ručak, a još kad umijesim tijesto domaće.