Tijesto:
lisnato tijesto ili 1 omot zamrznutog lisnatog tijesta
Nadjev:
5 dag oraha
2 dl mlijeka
2 žlice meda
6 dag šećera
3 dag maslaca
6 dag grožđica
1 jaje za premazivanje
Postupak pripreme
lisnato tijesto tanko (oko 3 mm) razvaljajte i izrežite kvadrate vel. 10 cm. Svaki kvadrat koso prerežite tako da dobijete trokute. Na svaki trokut stavite nadjev od oraha, savijte ga sa široke strane i oblikujte roščiće. Složite ih na tepsiju (ispranu hladnom vodom). premažite ih razmućenim žutanjkom i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 220°C .
Nadjev: Mljevene orahe prelijte vrućim mlijekom, dodajte šećer, med, maslac i grožđice, te sve dobro izmiješajte.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
Tijesto:
- lisnato tijesto ili 1 omot zamrznutog lisnatog tijesta
Nadjev:
- 5 dag oraha
- 2 dl mlijeka
- 2 žlice meda
- 6 dag šećera
- 3 dag maslaca
- 6 dag grožđica
- 1 jaje za premazivanje
Postupak pripreme
lisnato tijesto tanko (oko 3 mm) razvaljajte i izrežite kvadrate vel. 10 cm. Svaki kvadrat koso prerežite tako da dobijete trokute. Na svaki trokut stavite nadjev od oraha, savijte ga sa široke strane i oblikujte roščiće. Složite ih na tepsiju (ispranu hladnom vodom). premažite ih razmućenim žutanjkom i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 220°C .
Nadjev: Mljevene orahe prelijte vrućim mlijekom, dodajte šećer, med, maslac i grožđice, te sve dobro izmiješajte.