Panama torta
Sastojci za panama tortu
- 7 žumanjaka
- 4 dkg brašna
- 14 dkg šećera
- 6 dkg čokolade
- 14 dkg lješnjaka
- 7 bjelanjaka (snijeg)
Krema:
- 14 dkg maslaca
- 14 dkg šećera
- 6 dkg čokolade
- 2 jaja
- dkg majdine
Postupak pripreme
Žumanjke sa šećerom miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Tome dodajte ribanu čokolada, samljevene lješnjake, brašno i snijeg naizmjence. Smjesu pecite u namazanom i papirom obloženom obliku. Kad se torta ohladi, razrežite ju na 3 lista, namažite kremom i glazurom od čokolade.
Krema: čokoladu otopite, maslac promješajte sa šećerom, umješajte 2 cijela jaja, dodajte otopljenu čokoladu. Smjesu miješajte tako dugo dok ne postane glatka i gusta.
Link izvora / potpis autora: slika s food52.com