17,5 dag čokolade za kuhanje
30 dag maslaca
30 dag šećera
2 omota vanilin šećera
6 jaja
1-2 žličice cimeta
3 žličice kakaa
40 dag brašna
1,5 omota praška za pecivo
1/4 l suhoga crnog vina
1-2 žličice šećera u prahu
Priprema:
Krupnije izribajte 15 dag čokolade.
Masnoću, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Jaja odijelite pa žumanca umiješajte u pjenasto izmiješanu smjesu.
Dodajte cimet i kakao. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i s vinom ga umiješajte u gornju smjesu. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg pa ga sa čokoladom dodajte smjesi i oprezno izmiješajte. Prstenasti oblik dobro namažite i pobrašnite, pa u njega ulijte smjesu i izravnajte je. Stavite u prethodno ugrijanu pećnicu i pecite oko sat i petnaest minuta na 175 stupnjeva. Od ostatka čokolade napravite listiće pa ohlađeni nabujak pospite šećerom u prahu i čokoladnim listićima.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Lagan i ukusan čokoladni nabujak
Sastojci:
- 17,5 dag čokolade za kuhanje
- 30 dag maslaca
- 30 dag šećera
- 2 omota vanilin šećera
- 6 jaja
- 1-2 žličice cimeta
- 3 žličice kakaa
- 40 dag brašna
- 1,5 omota praška za pecivo
- 1/4 l suhoga crnog vina
- 1-2 žličice šećera u prahu
Priprema:
Krupnije izribajte 15 dag čokolade.
Masnoću, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Jaja odijelite pa žumanca umiješajte u pjenasto izmiješanu smjesu.
Dodajte cimet i kakao. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i s vinom ga umiješajte u gornju smjesu. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg pa ga sa čokoladom dodajte smjesi i oprezno izmiješajte. Prstenasti oblik dobro namažite i pobrašnite, pa u njega ulijte smjesu i izravnajte je. Stavite u prethodno ugrijanu pećnicu i pecite oko sat i petnaest minuta na 175 stupnjeva. Od ostatka čokolade napravite listiće pa ohlađeni nabujak pospite šećerom u prahu i čokoladnim listićima.