Prepečenac s jajima
Sastojci:
- 4 jaja
- 3 šalice mlijeka
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 8 debelih kriški kruha
- 1 jušna žlica neslanog maslaca (otprilike), za namašćivanje
- posude za pečenje
Priprema:
Istucite jaja temeljito u srednje velikoj posudi. Dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije i dobro promiješajte. Stavite četiri kriške kruha u plitku posudu i prelijte po njima pola mješavine mlijeka i jaja. Pustite kruh da se dobro namoči barem tri minute, okrećući ga tako da se mješavina dobro upije. Pažljivo podižući, stavite kruh na veliku, maslacem namašćenu posudu za pečenje i stavite na srednje jaku vatru. Pecite sve dok kruh nije lagano smeđ s obje strane. Namočite preostale kriške i ponovite. Dobit ćete četiri porcije za odrasle osobe.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA