Baklava
baklava, bozićni kolač
sastojci
- 1 kore za baklavu
- pola kg oraha
- 1 kg secera
- 1 mrgarin
- 1 l vode
postupak:
- orahe isjeckati,znaci ne mliti,jer to bude mecavo ,nego ako imate sjeckalicu za krumpir kad se radi pita krumpirusa e s tim.i onda redati u pleh 2 kore pa orasi,pa opet dvije kore ,pa orasi i sve dok ne dodjete do dvije zadje kore.
- zatim izrezati baklavu i razliti je predhodno dobro ucvrljitim margarinom, i staviti da se pece,
- kad ljepo porumeni da bude braon boja tad staviti foliju i malo smanjiti,tako da se ispece a da ne izgori.
- kad je gotova polagano je zaliti ( ne naglo ) i to je sve. nista lakse. i dobar tek
Link izvora / potpis autora: JADRANKA
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Vaše oznake (tagovi): baklava / kolači i slastice
- Sastojci: jufke za baklavu / margarin / orasi / šećer