Baklava

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 103100) |moji recepti

1
1 kore za baklavu pola kg oraha 1 kg secera 1 mrgarin 1 l vode postupak: orahe isjeckati,znaci ne mliti,jer to bude mecavo ,nego ako imate sjeckalicu za krumpir kad se radi pita krumpirusa e s tim.i onda redati u pleh 2 kore pa orasi,pa opet dvije kore ,pa orasi i sve dok ne dodjete do dvije zadje kore. zatim izrezati baklavu i razliti  je predhodno dobro ucvrljitim margarinom, i staviti da se pece, kad ljepo porumeni  da bude braon boja tad  staviti foliju i  malo smanjiti,tako da se ispece a da ne izgori. kad je gotova polagano je zaliti ( ne naglo ) i to je sve. nista lakse. i dobar tek Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.2 (+5) ‹ Baklava od višanja najbolji recept Baklava ›
baklava, bozićni kolač
baklava - slika

sastojci

  • 1 kore za baklavu
  • pola kg oraha
  • 1 kg secera
  • 1 mrgarin
  • 1 l vode

postupak:

  1. orahe isjeckati,znaci ne mliti,jer to bude mecavo ,nego ako imate sjeckalicu za krumpir kad se radi pita krumpirusa e s tim.i onda redati u pleh 2 kore pa orasi,pa opet dvije kore ,pa orasi i sve dok ne dodjete do dvije zadje kore.
  2. zatim izrezati baklavu i razliti  je predhodno dobro ucvrljitim margarinom, i staviti da se pece,
  3. kad ljepo porumeni  da bude braon boja tad  staviti foliju i  malo smanjiti,tako da se ispece a da ne izgori.
  4. kad je gotova polagano je zaliti ( ne naglo ) i to je sve. nista lakse. i dobar tek
Prosjek: 4.2 (+5)
Link izvora / potpis autora: JADRANKA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)