1/4 kg brašna
4 jaja
1/8 litre mlijeka
1 žlica maslaca
sol
šećer za posipanje
sirup od malina
Postupak pripreme
Od brašna, žumanjaka, mlijeka i soli napravite gusto tekuće tijesto. Pustite da stoji pola sata. Istucite snijeg od bjelanjaka i promiješajte ga s tijestom. Maslacem namažite posudu i na vruć maslac ulijte tijesto. Kada je tijesto poprimilo žučkastosmeđu boju okrenite ga da se i s druge strane peče. Zatim uzmite viljušku i rastrgajte tijesto, kuhačom promiješajte i neka se još malo peče. Drobljenac složite u zdjelu i posipajte šećerom i sirupom od malina. Prema želji mogu se u tijesto umiješati i grožđice koje treba prethodno namočiti u mlijeko.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 1/4 kg brašna
- 4 jaja
- 1/8 litre mlijeka
- 1 žlica maslaca
- sol
- šećer za posipanje
- sirup od malina
Postupak pripreme
Od brašna, žumanjaka, mlijeka i soli napravite gusto tekuće tijesto. Pustite da stoji pola sata. Istucite snijeg od bjelanjaka i promiješajte ga s tijestom. Maslacem namažite posudu i na vruć maslac ulijte tijesto. Kada je tijesto poprimilo žučkastosmeđu boju okrenite ga da se i s druge strane peče. Zatim uzmite viljušku i rastrgajte tijesto, kuhačom promiješajte i neka se još malo peče. Drobljenac složite u zdjelu i posipajte šećerom i sirupom od malina. Prema želji mogu se u tijesto umiješati i grožđice koje treba prethodno namočiti u mlijeko.