Pikantne zelene rajčice
S jesenskom sezonom kiša i manje sunca koja je ove godine ranije započela, na tržnicama ćete moći kupiti i nedozrele zelene rajčice.
Kiselkasti okus rajčica u kombinaciji s hrenom i senfom, bit će idalan dodatak kuhanom mesu. Poslužuje se kao hladan namaz ili umak.
Sastojci
- 5 kg zelenih rajčica
- 1/2 kg hrena
- 0,75 kg senfa
- 1 l ulja
- soli po okusu
Piprema
- Samljeti rajčice u multipraktiku i ostaviti u gazi da se cijedi 24 sata
- sljedećeg dana u smjesu samljevenih i ocijeđenih rajčica dodati naribani hren, senf, sol i polako mješajući dodavati ulje
- Kada je smjesa postala homogena, spremiti u manje staklenke, povezati i spremiti za zimu
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Vaše oznake (tagovi): rajčica / salate i zimnice / umak
- Sastojci: hren / ulje / sol / zelene rajčice / senf
ja sam ga jučer napravila, fantastičan je! a sigurna sam da će se svidjeti svima koji vole hren:) hvala na super receptu!
đizs! Zvuči odvratno!