500-750 g govedine (od buta)
50 g masti
1-3 glavice luka
1 žličica paprike
1 šalica vruće juhe
1 žlica brašna
1/4 l kiselog vrhnja
sol
Postupak pripreme
Sitno narezan luk pržimo na vrućoj masti dok ne zažuti i pospemo ga paprikom koja smije samo jednom zašištati. Zatim dolijemo 3 žlice vode i dodamo meso narezano na krupne kocke pa ga posolimo. Postepeno dodavajući tekućinu, pirjamo meso u vlastitom soku dok ne omekša. Prigotavlja se 2-2,5 sata. Brašno dobro razmutimo s vrhnjem i mješavinu dodamo umaku. Gulaš s vrhnjem dobro prija i onda ako je priređen od teletine. Prilozi : slani krumpir, tjestenine, žličnjaci, okruglice od zemički, salata.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3 (+1)
Sastojci
- 500-750 g govedine (od buta)
- 50 g masti
- 1-3 glavice luka
- 1 žličica paprike
- 1 šalica vruće juhe
- 1 žlica brašna
- 1/4 l kiselog vrhnja
- sol
Postupak pripreme
Sitno narezan luk pržimo na vrućoj masti dok ne zažuti i pospemo ga paprikom koja smije samo jednom zašištati. Zatim dolijemo 3 žlice vode i dodamo meso narezano na krupne kocke pa ga posolimo. Postepeno dodavajući tekućinu, pirjamo meso u vlastitom soku dok ne omekša. Prigotavlja se 2-2,5 sata. Brašno dobro razmutimo s vrhnjem i mješavinu dodamo umaku. Gulaš s vrhnjem dobro prija i onda ako je priređen od teletine. Prilozi : slani krumpir, tjestenine, žličnjaci, okruglice od zemički, salata.