Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom
sastojci
- 1 kg ribanog kiselog kupusa,( zelja )
- pola manje glavice slatkog kupusa ( zelja )
- dimljeno prsno meso od prasetine
- zacini
postupak
Prije svega izribati slatki kupus i pomješati sa kiselim i dobro ga promješati da se izjednači, ja dodajem slatki kupus radi toga što je kiseli dosta slan pa to ljepo sve se ujednači i bude taman.
Vatrostalnu zdjelu dobro podmazati svinjskom masti, tko ne voli mast može i ulje.
Zatim redati jedan red kiselog zelja, posuti malo biberom, malo crvenom mljevenom paprikom, pa poredati meso. Zatim i preostali kupus staviti preko mesa. Naliti malo vode i staviti da se peče.
Uz to možete napraviti prilog kuhani krumpir, ja danas nisam.. Eto ga dobar tek
Ovo sve mozete peći i u vrečicama za pećenje, bude jos ljepše
Link izvora / potpis autora: JADRANKA
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Sastojci: crvena paprika / dimljeno meso / kiselo zelje / slatko zelje / kupus / krumpir / ulje / papar