Sarma Jadrina
Sastojci za 50 sarmi
- 2 pakovanja faširanog mesa (jedno svinjsko, jedno juneće)
- pola kg riže
- jedan paradajz sos
- 2 fanta
- 1 jaje
- dvije glavice kiselog kupusa
Postupak
Meso pomješati i dobro ga izraditi s predhodno pripremitim fantom,dodati jedno jaje,pa rižu,zatim paradajsos on nam daje mekoću mesu,pa ja istresem jedno pakovanje.
Sastojci za 50 sarmi
- 2 pakovanja faširanog mesa (jedno svinjsko, jedno juneće)
- pola kg riže
- jedan paradajz sos
- 2 fanta
- 1 jaje
- dvije glavice kiselog kupusa
Postupak
Meso pomješati i dobro ga izraditi s predhodno pripremitim fantom,dodati jedno jaje,pa rižu,zatim paradajsos on nam daje mekoću mesu,pa ja istresem jedno pakovanje. Zatim sitno izrežem slanine i to dodam u meso sve izmješam i filujemo sarme.
Poredamo u sud malo veci prvo malo narezanog na sitno kupusa,pa poredamo ili suvo meso ili kore od slanine,ja stavim kore a po sarmi nesto suvo i dobro.pokrijemo preostalim listovima od kupusa ako nam je ostalo,nalijemo vodu i kuhamo.mora se kuhati na skroz laganoj temperaturi,tako da nam se sarma ne raspadne.eto ga,kad se skuha zaprzoimo je i to je to
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kiselo zelje / sarma
- Sastojci: fant / faširano meso / jaje / kiseli kupus / paradajsos / riža / slanina
Odlican recept ! Vrlo jednostavno za napraviti.
\
\\\\
\\\\\\\\\\