Musaka od krumpira
Sastojci za musaku
- 1 kg krompira (ustvari po potrebi koliko vas ima )
- 1 pakovanje mljevenog mesa juneceg
- 3-4 jaja
- 1 pavlaka (kiselo vrhnje ili kajmak )
- 2 glavice crvenog luka
- zacini
Postupak
oguliti krumpir i izrezati ga tanko na ploske.na tavi isprziti 2 glavice crvenog luka,pa kad ljepo dobije svoju zlatno zutu boju,dodati fasirano meso i samo ga prevrnut na tom luku al ne dugo,toliko da samo meso promijeni boju.dodati zacine,i redati:
red krumpira koji smo osolili sa vegetom ili soli,pa posuti poprzenim lukom i mesom,pa opet pokriti krumpirom.ja sam onda sve to poprskala s malo mlijeka,stavila foliju preko i pekla.a pod folijom se fino ispece nebude puno izgorit krumpir.tek kad je gotovo ,onda ga malo stavim da se jos zapece.umucenu smjesu od jaja i pavlake posipamo po krumpiru i vratimo jos u pecnicu da se nakratko zapece.eto ga to je moja musaka.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Sastojci: crveni luk / jaja / krumpir / meso fasirano / pavlaka / začini