Musaka od krumpira

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 104105) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg krompira (ustvari po potrebi koliko vas ima ) 1 pakovanje mljevenog mesa juneceg 3-4 jaja 1 pavlaka (kiselo  vrhnje ili kajmak ) 2 glavice crvenog luka zacini Postupak oguliti krumpir i izrezati ga tanko na ploske.na tavi isprziti 2 glavice crvenog luka,pa kad ljepo dobije svoju zlatno zutu boju,dodati fasirano meso i samo ga prevrnut na tom luku al ne dugo,toliko da samo meso promijeni boju.dodati zacine,i redati: red krumpira koji smo osolili sa vegetom ili soli,pa posuti poprzenim lukom i mesom,pa opet pokriti krumpirom.ja sam onda sve to poprskala s malo mlijeka,stavila foliju preko i pekla.a pod folijom se fino ispece nebude puno izgorit krumpir.tek kad je gotovo ,onda ga malo stavim da se jos zapece.umucenu smjesu od jaja i pavlake posipamo po krumpiru i vratimo jos u pecnicu da se nakratko zapece.eto ga to je moja musaka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Musaka na moj način
Musaka od krumpira

Sastojci za musaku

  • 1 kg krompira (ustvari po potrebi koliko vas ima )
  • 1 pakovanje mljevenog mesa juneceg
  • 3-4 jaja
  • 1 pavlaka (kiselo  vrhnje ili kajmak )
  • 2 glavice crvenog luka
  • zacini

Postupak

oguliti krumpir i izrezati ga tanko na ploske.na tavi isprziti 2 glavice crvenog luka,pa kad ljepo dobije svoju zlatno zutu boju,dodati fasirano meso i samo ga prevrnut na tom luku al ne dugo,toliko da samo meso promijeni boju.dodati zacine,i redati:

red krumpira koji smo osolili sa vegetom ili soli,pa posuti poprzenim lukom i mesom,pa opet pokriti krumpirom.ja sam onda sve to poprskala s malo mlijeka,stavila foliju preko i pekla.a pod folijom se fino ispece nebude puno izgorit krumpir.tek kad je gotovo ,onda ga malo stavim da se jos zapece.umucenu smjesu od jaja i pavlake posipamo po krumpiru i vratimo jos u pecnicu da se nakratko zapece.eto ga to je moja musaka.

Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)