Paprikaš
Sastojci za paprikaš
- češnjak
- 4-5 glavica crvenog luka
- 1/2 kg mrkve
- špek, buđola
- maslinovo ulje
- 1 kg raznog mesa (svinjetina, piletina, puretina)
- 1/2 kg krumpira
- voda
- rajčica sjeckana, koncentrat
- ajvar
- papar
- sol
- crvena paprika
- lovorov list
- vino
Priprema
Dinstajte povrće, špek i buđolu izrezane na trakice. Kada pozlatni dodajte meso, vodu, ajvar, začine, rajčicu i vino, te kuhati na laganoj vatri oko dva sata. Krumpir dodajte pola sata nakon mesa.
Servirajte uz njoke ili palentu i salatu, po želji.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 4
- Sastojci: ajvar / češnjak / krumpir / maslinovo ulje / puretina / sol / špek / svinjetina / vino / voda
Mislim da je dobra ideja za ručak.Smanjiću količinu mesa jer volimo više povrća.Hvala
:)) Obožavam sve ove recepte, ali uvijek mi fali neki sastojak, pa ili odustanem, ili inprovizujem.
vjerovatno postoji neki blog/sajt koji nudi opciju konvertiranja mjera odmah na receptu. mi nemamo tu opciju, ali ako vam je neki recept zanimljiv, nije teško preračunati mjere
Dali je moguce naci recepte iz Hrvatske Koji su u engleskim metrickim mjerama
Naprimjer 2.2 pounds umjesto 1 kg. 1cup umjesto 1 dcl. Itd. ????