Bakalar po domaću
Sastojci:
- Bakalar (suhi) 500 g
- Krumpir 1 kg
- Maslinovo ulje 50 ml
- Biljno ulje 50 ml
- Rajčica (konzerva) 20 g
- Vino 150 ml
- Riblji temeljac 400 ml
- Luk 200 g
- Češnjak 30 g
- Peršin 30 g
- Sol, papar, lovorov list, ružmarin, crvena paprika i korjenasto povrće.
Način pripreme:
Bakalar se treba tri dana močiti u hladnoj vodi, uz što češće mijenjanje vode. Bakalar narezati na komade, dodati korjenasto povrće i staviti da se kuha. Nakon otprilike 30 minuta izvaditi bakalar te očistiti kosti i kožu. Na ulju prepržiti luk, češnjak, konzervu rajčice i bakalar. Podliti vodom u kojoj se kuhao bakalar, začiniti i pustiti da prokuha. Dodati krumpir narezan na kockice, vino i po potrebi dosoliti. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom.
- Vaše oznake (tagovi): bakalar
- Sastojci: bakalar / biljno ulje / crvena paprika / korjenasto povrće / krumpir / lovorov list / luk / maslinovo ulje / peršin / rajčica / rajčice / sol / temeljac / vino
Bakalaj je ono pravo!
po domaću...........ŠTO ??? Zadaću ??
jel on bakalar nekuda krenuo ??
dajte ljudi nemojte izmišljati novi jezik, ili je možda hosting servera u Pirotu pa sam lektorira :D