Pikantni patliđani
Blago ukiseljeni patliđani začinjeni češnjakom i peršinom savršeno se slažu s pečenim mesnim odrescima ili kuhanim mesom.
Sastojci
- 2 kg patliđana
- 1 glavica češnjaka
- 2 vezice peršina
- 1 svijetlog octa
- 2 l vode
- sol i ulje - po potrebi
Priprema
- Patliđane oguliti, narezati na ploške otprilike pola cm pa dobro posoliti i ostaviti par sati
- U veći lonac staviti vodu i ocat da uvrije pa u vrelu kiselinu stavljati u ocijeđene patliđane da kratko prokuhaju (1 do 2 min) i pustiti ih da se ohlade
- Za to vrijeme pripremiti sterilizirane staklenke i sitno nasjeckati peršin i češnjak
- Patliđane slagati u staklenku: svaki režanj posuti češnjakom i peršinomi pa zaliti uljem, pri tom između ploški patliđana pritiskom istisunuti zrak. Na vrh staklenke naliti još ulja i pritisnuti štapićima.
- Zatvoriti staklenke i ostaviti dva mjeseca do upotrebe.
a kako se ovo poslije sprema?