Pogača od čvaraka
Zapažena i nagrađena receptura za pogaču od čvaraka, staro tradicionalno jelo kontitnetalne Hrvatske.
Iz brošure koju je Krapinsko-zagorska županija izdala nakon manifestacije Babičini kolači i koja je požnjela veliki uspjeh, objavljujemo recept gospođe Marije Gorup.
Sastojci
- 0,5 kg polubijelog brašna
- 20 dkg čvaraka (moguće je nabaviti na tržnicama i u većini bolje opskrbljenih supermarketa)
- 3 žlice ulja
- 5 dag kvasca
- Malo mlake vode
- Sol
Priprema
Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto, stavite u prethodno nauljeni kalup za pečenje ostavite ga pokriveno krpom otprilike 30 minuta da kvasac nabuja, i stavite peći na 170 do 180 stupnjeva 45 do 50 minuta.
- Vaše oznake (tagovi): čvarak / kolači i slastice / pogača
- Sastojci: čvarci / kvasac