0,8 kg polubijelog brašna
5 dkg kvasca
sol, šećer
malo mlake vode
Nadjev:
30 dkg čvaraka
10 dkg mladog luka
6 jaja
Ulje
Priprema:
Staviti brašno u mlaku vodu, dodati kvasac, sol i malo šećera, te od toga zamijesiti tijesto kao za kruh.
Za nadjev lagano prepržite mladi luk, dodajte jaja i još kratko prepržite te u tu smjesu dodajte čvarke i promiješajte.
Smjesu razmazati na izvaljano tijesto, staviti u kalup i peći 60 minuta na 180°C.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Pogača od čvaraka
najbolji recept
Pogača s porilukom ›
Tijesto:
- 0,8 kg polubijelog brašna
- 5 dkg kvasca
- sol, šećer
- malo mlake vode
Nadjev:
- 30 dkg čvaraka
- 10 dkg mladog luka
- 6 jaja
- Ulje
Priprema:
Staviti brašno u mlaku vodu, dodati kvasac, sol i malo šećera, te od toga zamijesiti tijesto kao za kruh.
Za nadjev lagano prepržite mladi luk, dodajte jaja i još kratko prepržite te u tu smjesu dodajte čvarke i promiješajte.
Smjesu razmazati na izvaljano tijesto, staviti u kalup i peći 60 minuta na 180°C.