Makaroni u umaku od gljiva i piletine
Isprži se prvo piletina, pa se izvadi na stranu. Zatim na masnoću od piletine dodamo predhodno očišćene gljive, cijele.
Kad se malo izdinstju, vratimo piletinu u gljive i prelijemo bijelim vinom. Pustimo da malo ispari, pa jos samo malo jušne vode dodat i odma isključimo tako da se potpari. Tako dobije finu zlatnu boju sos.
Link izvora / potpis autora: jadranka
A morat cemo probati, se sastojke volimo...
I ja dodam vina, zašto ne, nemože biti lošije. Kaže autorica recepta da ide vino...tako da oda valjda ide.
I u tavi ja obično zagrijem maslac i narezano meso na njemu prepržim oko 3 minute. Zatim ga izvadite, posolite, popaprite i ostavite sastrane. Na tavi u preostaloj masnoći popržite luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i uz stalno miješanje pirjajte ih na srenje jakoj vatri oko 5 minuta. Tako ide kod mene u kuhinji
Stvarno jedostavno, jako jako fino i lagano. jel doda netko malo vina?
ja dodajem vino pretezno u svako jelo,sem u variva ,naravno.puno je ukusnije.u mene u mojoj kuhinji uvik mora bit vino i dosta persina.
Kod mene sitnicu drugačije. E sad neznam, nisam još probala, al baš namjeravam. Ako je netko isprobao na ova dva načina, nek javi koji je bolji...Zagrijati limunov sok i vodu. Kad prokuha, dodati pavlaku i kuhati 3 do 4 minute, dok se smjesa ne zgusne. Polahko umiješati maslac, dodati sol i biber. Još nije gotovo, tjesteninu skuhajte, naravno, u slanoj vodi. Kad ocijedite, zagrijte ulje i 2 žlice maslaca u većoj tavi.Uvaljati piletinu u brašno pomiješano sa malo soli i bibera, pa peći na zagrijanom ulju i maslacu, dok ne dobije smeđkastu boju s obje strane.Izvaditi piletinu iz tave, pa dodati pancetu, gljive i artičoke. Nakon što se ova mješavina skuha, ponovo dodati piletinu u tavu i pola sosa od maslaca i limuna.Javite ako je netko probao koju varijantu ili ako imate još koju,pa ćemo skombinirati