10 dag margarina
10 dag šećera
4 žutanjka
12 dag brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
Bijeli premaz:
4 bjelanjka
15 dag šećera
2 žlice sjeckanih oraha
Nadjev:
3 dag želatina
8 žlica mlake vode
4 dcl jogruta
20 dag šećera
3 šlag pjene
1 šalica višanja
Postupak pripreme
Izraditi meko, glatko biskvitno tijesto od pjenasto izmiksanog margarina sa šećerom dodajući žutanjke i brašno s praškom za pecivo. Dodati vanilin šećer i izraditi ujednačenu masu. Masu podijeliti na dva dijela. Jedan dio rasporediti u pouljen ili pobrašnjen kalup ili model za torte.
Tijesto premazati s polovinom bijelog premaza i posuti jednom žlicom sitno sjeckanih oraha. Peči u zagrijanoj pećnici. Istim postupkom ispeći i drugu biskvitnu masu premazanu bijelim premazom i posuti orasima. U kalup složiti jedan list pečenog biskvita, na njega rasporediti nadjev. Na nadjev dodati višnje bez koštica i prekriti drugim listom pečenog biskvita.
BIJELI PREMAZ: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom i jzraditi čvrst snijeg.
NADJEV: Želatinu otopiti u mlakoj vodi. Poslije pet minuta dodati malo mlakog jogurta. Posebno ojenasto izmiksati jogurt sa šećerom. Posebno ojenasto izraditi šlag pjenu. U pjenasto izmiksan jogurt umiješati otopljen želatin i šlag pjenu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 10 dag margarina
- 10 dag šećera
- 4 žutanjka
- 12 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Bijeli premaz:
- 4 bjelanjka
- 15 dag šećera
- 2 žlice sjeckanih oraha
Nadjev:
- 3 dag želatina
- 8 žlica mlake vode
- 4 dcl jogruta
- 20 dag šećera
- 3 šlag pjene
- 1 šalica višanja
Postupak pripreme
Izraditi meko, glatko biskvitno tijesto od pjenasto izmiksanog margarina sa šećerom dodajući žutanjke i brašno s praškom za pecivo. Dodati vanilin šećer i izraditi ujednačenu masu. Masu podijeliti na dva dijela. Jedan dio rasporediti u pouljen ili pobrašnjen kalup ili model za torte.
Tijesto premazati s polovinom bijelog premaza i posuti jednom žlicom sitno sjeckanih oraha. Peči u zagrijanoj pećnici. Istim postupkom ispeći i drugu biskvitnu masu premazanu bijelim premazom i posuti orasima. U kalup složiti jedan list pečenog biskvita, na njega rasporediti nadjev. Na nadjev dodati višnje bez koštica i prekriti drugim listom pečenog biskvita.
BIJELI PREMAZ: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom i jzraditi čvrst snijeg.
NADJEV: Želatinu otopiti u mlakoj vodi. Poslije pet minuta dodati malo mlakog jogurta. Posebno ojenasto izmiksati jogurt sa šećerom. Posebno ojenasto izraditi šlag pjenu. U pjenasto izmiksan jogurt umiješati otopljen želatin i šlag pjenu.