Juha od bundeve

recepti_bez_slike
300 gr. budneve 1 veća šargarepa 1 krompir srednje veličine 1 crveni luk srednje veličine 1 režanj češnjaka (bijelog luka) kocka za supu začini po želji malo ulja ili putera prepržene sjemenke bundeve Oguljenu bundevu, krompir, sargarepu i luk narezati na kocke te staviti  posudu sa litar vode u koju se doda kocka za supu. Pustiti da se povrce kuha u juhi dok sve ne omeksa a onda blenderom sve izmjesati kako bi se dobila izjednacena juha. Juhu vratiti na vatru pa dodati zacine, ulje ili puter te po zelji dodati i vrhnje za kuhanje. juhu servirati u zdjelu te je zaciniti sa persunom (ili nekim drugim zacinom po zelji) i preprzenim sjemenkama bundeve. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Budneva je vrlo zdravo povrće i juha koja se spravi od nje sa dodatkom ostalog povrća i začina sigurno grije tokom prohladnih jesenskih dana.

Potrebno:

  • 300 gr. budneve
  • 1 veća šargarepa
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 crveni luk srednje veličine
  • 1 režanj češnjaka (bijelog luka)
  • kocka za supu
  • začini po želji
  • malo ulja ili putera
  • prepržene sjemenke bundeve

Oguljenu bundevu, krompir, sargarepu i luk narezati na kocke te staviti  posudu sa litar vode u koju se doda kocka za supu. Pustiti da se povrce kuha u juhi dok sve ne omeksa a onda blenderom sve izmjesati kako bi se dobila izjednacena juha. Juhu vratiti na vatru pa dodati zacine, ulje ili puter te po zelji dodati i vrhnje za kuhanje. juhu servirati u zdjelu te je zaciniti sa persunom (ili nekim drugim zacinom po zelji) i preprzenim sjemenkama bundeve.

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: New Caledonia with love
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)