Samoborski kotlet s povrćem na grilu

recepti_bez_slike
meso telece (kotlet) 150 gr mast ili ulje 15 gr brasno psenicno tip 800 5 gr krompir svezi 100 gr luk beli svezi 5 gr persum list 2 gr biber 0.1 gr so po ukusu paprika(crvena i zelana) 50 gr tikvice 30 gr sargarepa 30gr Priprema: meso telece (kotlet) isporcionisati i tucati,posoliti pa tucanu stranu uvaljati u brasno i sotirati na vreloj masnoci da porumeni sa obadvije strane (meso marinirati).sotirane kotlete vaditi i slagati u pogodnu posudu a na masnoci na kojoj su sotirani dodati sitno seckani beli luk,malo proprziti pa podliti fondom od kostiju,prokuvati i preliti preko kotleta.
zatim sve skupa dinstati lagano 10 minuta.u medjuvremenu oljustiti i na kolutove isjeci krompir posoliti,sloziti u podmazanom plehu i peci dok ne omeksaju.na peceni krompir sloziti pripremljene kotlete ,zaliti vlastitim saftom ,posuti samljevenim biberom,sitno seckanim persunovim listom i mirisljavim travama i dopeci u pecnici oko 10 minuta.
servirati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+201)

Sastojci:

  • meso telece (kotlet) 150 gr
  • mast ili ulje 15 gr
  • brasno psenicno tip 800 5 gr
  • krompir svezi 100 gr
  • luk beli svezi 5 gr
  • persum list 2 gr
  • biber 0.1 gr
  • so po ukusu
  • paprika(crvena i zelana) 50 gr
  • tikvice 30 gr
  • sargarepa 30gr

Priprema:

meso telece (kotlet) isporcionisati i tucati,posoliti pa tucanu stranu uvaljati u brasno i sotirati na vreloj masnoci da porumeni sa obadvije strane (meso marinirati).sotirane kotlete vaditi i slagati u pogodnu posudu a na masnoci na kojoj su sotirani dodati sitno seckani beli luk,malo proprziti pa podliti fondom od kostiju,prokuvati i preliti preko kotleta.
zatim sve skupa dinstati lagano 10 minuta.u medjuvremenu oljustiti i na kolutove isjeci krompir posoliti,sloziti u podmazanom plehu i peci dok ne omeksaju.na peceni krompir sloziti pripremljene kotlete ,zaliti vlastitim saftom ,posuti samljevenim biberom,sitno seckanim persunovim listom i mirisljavim travama i dopeci u pecnici oko 10 minuta.
servirati.

Prosjek: 4 (+201)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)