meso telece (kotlet) 150 gr
mast ili ulje 15 gr
brasno psenicno tip 800 5 gr
krompir svezi 100 gr
luk beli svezi 5 gr
persum list 2 gr
biber 0.1 gr
so po ukusu
paprika(crvena i zelana) 50 gr
tikvice 30 gr
sargarepa 30gr
Priprema:
meso telece (kotlet) isporcionisati i tucati,posoliti pa tucanu stranu uvaljati u brasno i sotirati na vreloj masnoci da porumeni sa obadvije strane (meso marinirati).sotirane kotlete vaditi i slagati u pogodnu posudu a na masnoci na kojoj su sotirani dodati sitno seckani beli luk,malo proprziti pa podliti fondom od kostiju,prokuvati i preliti preko kotleta.
zatim sve skupa dinstati lagano 10 minuta.u medjuvremenu oljustiti i na kolutove isjeci krompir posoliti,sloziti u podmazanom plehu i peci dok ne omeksaju.na peceni krompir sloziti pripremljene kotlete ,zaliti vlastitim saftom ,posuti samljevenim biberom,sitno seckanim persunovim listom i mirisljavim travama i dopeci u pecnici oko 10 minuta.
servirati.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+201)
Sastojci:
- meso telece (kotlet) 150 gr
- mast ili ulje 15 gr
- brasno psenicno tip 800 5 gr
- krompir svezi 100 gr
- luk beli svezi 5 gr
- persum list 2 gr
- biber 0.1 gr
- so po ukusu
- paprika(crvena i zelana) 50 gr
- tikvice 30 gr
- sargarepa 30gr
Priprema:
meso telece (kotlet) isporcionisati i tucati,posoliti pa tucanu stranu uvaljati u brasno i sotirati na vreloj masnoci da porumeni sa obadvije strane (meso marinirati).sotirane kotlete vaditi i slagati u pogodnu posudu a na masnoci na kojoj su sotirani dodati sitno seckani beli luk,malo proprziti pa podliti fondom od kostiju,prokuvati i preliti preko kotleta.
zatim sve skupa dinstati lagano 10 minuta.u medjuvremenu oljustiti i na kolutove isjeci krompir posoliti,sloziti u podmazanom plehu i peci dok ne omeksaju.na peceni krompir sloziti pripremljene kotlete ,zaliti vlastitim saftom ,posuti samljevenim biberom,sitno seckanim persunovim listom i mirisljavim travama i dopeci u pecnici oko 10 minuta.
servirati.