Svinjski kotleti na samoborski način

Autor: antonella   (palac x 6411) |moji recepti

0
4 svinjska kotleta ( 60 dag svinjskog hrpta) 3 dag brašna 2 dl umaka od pečenke 80 dag krumpira 6 dag masti 2 dag brašna 3 dag masnoće 2 režnja češnjaka peršin kim papar sol Priprema: operite meso, posušite ga i izrežite kotlete. Natucite, dodajte sol, papar i uvaljajte u brašno. Ugrijte masnoću i u njoj pecite kotlete. Složite ih u drugu posudu, a na masnoći od pečenja popržite ostalo brašno, dodajte zgnječeni češnjak, dolijte umak od pečenke i na kraju kotlete. Prijajte cca pola sata. Dodajte još stučeni kim i sjeckani peršin. Krumpir ispecite posebno, na tanjur složite prvo uprabo krumpir, odozgo poslažite kotlete i sve skupa prelijte umakom. Još dodatak - kotleti ne smiju biti premasni. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+6)
Svinjski kotleti

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta ( 60 dag svinjskog hrpta)
  • 3 dag brašna
  • 2 dl umaka od pečenke
  • 80 dag krumpira
  • 6 dag masti
  • 2 dag brašna
  • 3 dag masnoće
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin
  • kim
  • papar
  • sol

Priprema:

operite meso, posušite ga i izrežite kotlete. Natucite, dodajte sol, papar i uvaljajte u brašno. Ugrijte masnoću i u njoj pecite kotlete.

Složite ih u drugu posudu, a na masnoći od pečenja popržite ostalo brašno, dodajte zgnječeni češnjak, dolijte umak od pečenke i na kraju kotlete. Prijajte cca pola sata. Dodajte još stučeni kim i sjeckani peršin. Krumpir ispecite posebno, na tanjur složite prvo uprabo krumpir, odozgo poslažite kotlete i sve skupa prelijte umakom. Još dodatak - kotleti ne smiju biti premasni.

Prosjek: 3.5 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)