Svinjski kotleti na samoborski način
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta ( 60 dag svinjskog hrpta)
- 3 dag brašna
- 2 dl umaka od pečenke
- 80 dag krumpira
- 6 dag masti
- 2 dag brašna
- 3 dag masnoće
- 2 režnja češnjaka
- peršin
- kim
- papar
- sol
Priprema:
operite meso, posušite ga i izrežite kotlete. Natucite, dodajte sol, papar i uvaljajte u brašno. Ugrijte masnoću i u njoj pecite kotlete.
Složite ih u drugu posudu, a na masnoći od pečenja popržite ostalo brašno, dodajte zgnječeni češnjak, dolijte umak od pečenke i na kraju kotlete. Prijajte cca pola sata. Dodajte još stučeni kim i sjeckani peršin. Krumpir ispecite posebno, na tanjur složite prvo uprabo krumpir, odozgo poslažite kotlete i sve skupa prelijte umakom. Još dodatak - kotleti ne smiju biti premasni.
- Sastojci: krumpir