Bakina zamjena za baklavu

Autor: Vesna Santini   (palac x 18450) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 šalica brašna 5 šalica mlijeka 3 šalice griza 3 šalice ulja 1 kesica praška za pecivo 1 kesica vanilin šećera 1/2 kesice cimeta 100 gr usitnjenih oraha 100 gr suhog grožđa (prethodno namočenog u toploj vodi) Sastojci za sirup: 8 šalica šećera 8 šalica vode Priprema: Sve sastojke dobro izmiješati i staviti peći na 180°C. Kad je pečeno provjerimo čačkalicom, kolač zalijemo vrućim sirupom koji smo napravili. 8 šalica šećera 8 šalica vode Sirup kuhati dok ne postane sirupasto, što znači da treba kuhati oko 20-25 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ja sam bila dijete u vrijeme kad se baš nije imalo svega u izobilju i nije bilo lako praviti kolače, a ja sam ih obožavala oduvijek! U bakinoj bilježnici pronašla sam ovaj stari recept za taj zamjenski kolač kojeg sam kao dijete doma jela često umjesto baklave, jer ja sam gradsko dijete, a u gradu je sve trebalo kupiti.... Ne znam točno u limu koje veličine ga treba peći,(baka i mama su umrle, a ja ih nikad nisam stigla pitati), no ja ga pečem u malom, tj. veličine polovine pećnice.

Sastojci:

  • 5 šalica brašna
  • 5 šalica mlijeka
  • 3 šalice griza
  • 3 šalice ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 kesice cimeta
  • 100 gr usitnjenih oraha
  • 100 gr suhog grožđa (prethodno namočenog u toploj vodi)

Sastojci za sirup:

  • 8 šalica šećera
  • 8 šalica vode

Priprema:

Sve sastojke dobro izmiješati i staviti peći na 180°C. Kad je pečeno provjerimo čačkalicom, kolač zalijemo vrućim sirupom koji smo napravili.

8 šalica šećera

8 šalica vode

Sirup kuhati dok ne postane sirupasto, što znači da treba kuhati oko 20-25 minuta.

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Stefy62's

HVALA za ovaj dobar recept od srca

2
Slika korisnika Ahmet Sulja's

lepo je