1,9 L vode
15 dkg mlijeka u prahu
2 vanilin šećera
15 dkg glatkog brašna
10 dkg gusnela ili 2 pudinga od vanilije (može i kombinacija)
7 žumanjaka
7 bjalanjaka
30 dkg šećera
1/2 kg lisnatog tjesta
Priprema tijesta
Prerežite lisnato tijesto i razvaljajte u dvije kore. Odmah ih pecite.
Priprema kreme
Razmutite 20 dkg šećera, vanilin šećer i 7 žumanjaka mikserom u posebnoj posudi. U drugoj posudi razmutite 7 bjelanjaka s 10 dkg šećera. Staviti mlijeko u prahu u hladnu vodu, odvojiti malo te tekućine koliko je potrebno za razraditi brašno, gusnel ili puding. Ostatak tekućine kuhati. Tijekom kuhanja dodati pjenasto pripremljene žutanjke i miješati sve pjenjačom dok se kuha. Kada zavri dodati predmješavinu brašna, gusnela ili pudinga. takvu vruću smjesu miksati mikserom na laganoj vatri da se žumanjci skuhaju do kraja i da se sve zgusne. Kada se skuha, dodati smjesu od bjelanjaka i dalje miksati i kuhati. Vrlo je važno da se jaja termički obrade.
Kada je smjesa glatka u veliki pravokutni protvan stavite jednu koru, prelijte kremom i ostavite hladiti. Nakon pola sata, kada se krema malo stisne stavite i drugu koru.
Ako želite zagrebačke kremšnite, dodajte umjesto druge kore izmiksano slatko vrhnje i čokoladnu glazuru.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.8 (+4)
Moj muž ne voli ove kremšnite jer se ne razljevaju iznad, ispod, lijevo i desno iz kora. Ali ja ih pripremam ovako. Ako netko zna za kremšnite koje se razljevaju na sve strane, molim da ga napiše. Javite dal ima još tko takvog muža.
Sastojci za kremšnite
- 1,9 L vode
- 15 dkg mlijeka u prahu
- 2 vanilin šećera
- 15 dkg glatkog brašna
- 10 dkg gusnela ili 2 pudinga od vanilije (može i kombinacija)
- 7 žumanjaka
- 7 bjalanjaka
- 30 dkg šećera
- 1/2 kg lisnatog tjesta
Priprema tijesta
Prerežite lisnato tijesto i razvaljajte u dvije kore. Odmah ih pecite.
Priprema kreme
Razmutite 20 dkg šećera, vanilin šećer i 7 žumanjaka mikserom u posebnoj posudi. U drugoj posudi razmutite 7 bjelanjaka s 10 dkg šećera. Staviti mlijeko u prahu u hladnu vodu, odvojiti malo te tekućine koliko je potrebno za razraditi brašno, gusnel ili puding. Ostatak tekućine kuhati. Tijekom kuhanja dodati pjenasto pripremljene žutanjke i miješati sve pjenjačom dok se kuha. Kada zavri dodati predmješavinu brašna, gusnela ili pudinga. takvu vruću smjesu miksati mikserom na laganoj vatri da se žumanjci skuhaju do kraja i da se sve zgusne. Kada se skuha, dodati smjesu od bjelanjaka i dalje miksati i kuhati. Vrlo je važno da se jaja termički obrade.
Kada je smjesa glatka u veliki pravokutni protvan stavite jednu koru, prelijte kremom i ostavite hladiti. Nakon pola sata, kada se krema malo stisne stavite i drugu koru.
Ako želite zagrebačke kremšnite, dodajte umjesto druge kore izmiksano slatko vrhnje i čokoladnu glazuru.
SKAMPI NA ZARU
6 žlica brašna, 10 žlica šećera, 6 žumanjaka i 1 litru mlijeka dobro izmiješati i skuhati... 6 bjelanjaka, 4 vanilije i 2 žlice šećera izmiksati u čvrs snijeg i dodati u prohlađenu žutu kremu i dobro promiješati žlicom... nadam se da će se ovo svidjeti vašem suprugu...
molim onda recept za razlijane kremšnite
razumijem tvog supruga jer u kremsnite ne ide gustin. to nisu kremsnite.