Lidijin kolač od kokosa

Autor: Vesna Santini   (palac x 18571) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 žumanjka 15-20 dag šećera arome (vanilija, par kapi ruma, korica od limuna ili naranče, kako volite) šalica od kave mlijeka                                                                šalica od kave ulja 15 - 20 dag brašna 1 kesica praška za pecivo snijeg od 3 bjelanjka Sastojci za kremu: 1 1/2 l mlijeka 6 jušnih žlica oštrog brašna 125 gr margarina 20 dag šećera 10 dag kokosa (od čega treba ostaviti malo za posuti ravnomjerno po kolaču) Priprema: Sve potrebne sastojke za biskvit dobro izraditi mikserom i staviti u namazan lim veličine cijele pećnice. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C oko 5 - 10 min. Pripremiti kremu. U hladno mlijeko staviti šećer i brašno te uz stalno miješanje kuhati da lagano vatri oko 3 minute. U hladno dodati urađeni tj. izmiksani margarin i polovicu, tj. 5 dag. kokosa. Kremu rasporediti preko biskvita. Sa preostalih 5 dag kokosa ravnomjerno posuti kolač. Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovaj kolač neki su nazivali čak i rafaelo kocke, no ja sam taj recept dobila od Lidije i mojoj djeci, koja ga vole jesti, on je uvijek bio i ostao Lidijin kolač od kokosa!

Sastojci za biskvit:

  • 3 žumanjka
  • 15-20 dag šećera
  • arome (vanilija, par kapi ruma, korica od limuna ili naranče, kako volite)
  • šalica od kave mlijeka                                                               
  • šalica od kave ulja
  • 15 - 20 dag brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • snijeg od 3 bjelanjka

Sastojci za kremu:

  • 1 1/2 l mlijeka
  • 6 jušnih žlica oštrog brašna
  • 125 gr margarina
  • 20 dag šećera
  • 10 dag kokosa (od čega treba ostaviti malo za posuti ravnomjerno po kolaču)

Priprema:

Sve potrebne sastojke za biskvit dobro izraditi mikserom i staviti u namazan lim veličine cijele pećnice. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C oko 5 - 10 min.

Pripremiti kremu. U hladno mlijeko staviti šećer i brašno te uz stalno miješanje kuhati da lagano vatri oko 3 minute. U hladno dodati urađeni tj. izmiksani margarin i polovicu, tj. 5 dag. kokosa. Kremu rasporediti preko biskvita. Sa preostalih 5 dag kokosa ravnomjerno posuti kolač.

Dobar tek!

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Sahdic Fatima's

sad cu ga pravit i javim kako je bilo :H