20 dag brašna
5 dag šećera
prstohvat soli
10 dag hladnog maslaca
1 žumanjak
Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku 1 sat.Razvaljati na veličinu kalupa i peći na 200° C do zlatno žute boje.
Sastojci za biskvit:
4 žumanjka
1 vanilin šećer
prstohvat soli
5 bjelanjaka
15 dag šećera
7,5 dag brašna
7,5 dag škrobnog brašna
2 vrhom pune žlice kakaa
Žumanjke sa šećerom i 3 žlice vode izmiješajte u pjenastu smjesu. Od bjelanjaka i prstohvata soli napraviti čvrsti snijeg i dodajte ga u žumanjke. Na to dodajte obje vrste brašna i kakao i lagano izmiješajte kuhačom. Pecite na 175° C oko 30 min.
Hladan biskvit prerežite na 3 dijela, koje natopite ili višnjevačom ili sokom od višnje (ako će jesti djeca).
Sastojci za kremu:
1 tegla višanja
2 vrhom pune žlice škrobnog brašna
6 dag šećera
Višnje ocijedite i u soku skuhajte bašno i šećer.U malo prohlađeno dodajte višnje.
Šlag:600 ml vrhnja za šlag,2 vanilin šećera i 1 kremfix
Prhko tijesto namažite marmeladom od višanja,stavite jedan sloj namočenog biskvita. Preko biskvita nanesite polovicu kreme od višanja,a preko njih šlag.
Tako slažite do kraja, ukrasite tortu šlagom,strugotinama čokolade i višnjama.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.7 (+3)
Evo još jedne Schwarzwaldice.
Sastojci za prhko tijesto:
- 20 dag brašna
- 5 dag šećera
- prstohvat soli
- 10 dag hladnog maslaca
- 1 žumanjak
Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku 1 sat.Razvaljati na veličinu kalupa i peći na 200° C do zlatno žute boje.
Sastojci za biskvit:
- 4 žumanjka
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 5 bjelanjaka
- 15 dag šećera
- 7,5 dag brašna
- 7,5 dag škrobnog brašna
- 2 vrhom pune žlice kakaa
Žumanjke sa šećerom i 3 žlice vode izmiješajte u pjenastu smjesu. Od bjelanjaka i prstohvata soli napraviti čvrsti snijeg i dodajte ga u žumanjke. Na to dodajte obje vrste brašna i kakao i lagano izmiješajte kuhačom. Pecite na 175° C oko 30 min.
Hladan biskvit prerežite na 3 dijela, koje natopite ili višnjevačom ili sokom od višnje (ako će jesti djeca).
Sastojci za kremu:
- 1 tegla višanja
- 2 vrhom pune žlice škrobnog brašna
- 6 dag šećera
Višnje ocijedite i u soku skuhajte bašno i šećer.U malo prohlađeno dodajte višnje.
Šlag:600 ml vrhnja za šlag,2 vanilin šećera i 1 kremfix
Prhko tijesto namažite marmeladom od višanja,stavite jedan sloj namočenog biskvita. Preko biskvita nanesite polovicu kreme od višanja,a preko njih šlag.
Tako slažite do kraja, ukrasite tortu šlagom,strugotinama čokolade i višnjama.
Mnogo lepa
Mnogo lepa
Odličan i lak recept. Hvala:)
Je ima malo posla,ali trud nije uzaludan. #:S
odlicna torta,stvarno se isplati napraviti