2 cijela jaja
2 žumanjka
4 žlice šećera
300 ml crvenog vina
Priprema:
Uvreti vodu u posudi za parnu kupelj. Kad voda uvrije, dodati šećer u jaja i žumanjke, promiješati i pomalo dodavati vino. Kad ste dodali
svo vino, prebacite iznad parne kupelji i miješajte (najbolje pjenjačom za snijeg) dok se ne napravi gusta, kompaktna pjena.
Vajnšato treba tempirati da bude gotov neposredno prije posluživanja, budući da on ne može dugo zadržti svoju pjenastu strukturu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Palačinke sa šunkom
najbolji recept
Palačinke vulgaris ›
Sastojci:
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 300 ml crvenog vina
Priprema:
Uvreti vodu u posudi za parnu kupelj. Kad voda uvrije, dodati šećer u jaja i žumanjke, promiješati i pomalo dodavati vino. Kad ste dodali
svo vino, prebacite iznad parne kupelji i miješajte (najbolje pjenjačom za snijeg) dok se ne napravi gusta, kompaktna pjena.
Vajnšato treba tempirati da bude gotov neposredno prije posluživanja, budući da on ne može dugo zadržti svoju pjenastu strukturu.