Patišpanija

Autor: Najla Kajtaz   (palac x 2005) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 jaja 1 i pol šalica šečera 1 šalica vrele vode 1 šalica ulja 1 šalica marmelade od šljiva 2 šalice brašna 1 šalica griza 1 žlica kave 1 mala žličica sode bikarbone 1/2 praška za peciva   Priprema U posudu za mućenje polupamo jaja, mutimo mikserom i dodamo šećer. Kada se šećer istopi, neprekidno mutiti, dodamo vrelu vodu i ulje. Kada se smjesa sjedini iskljućimo mikser. U veću posudu  stavimo brašno, griz, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kavu, promješamo i dodamo u posudu za mućenje. Dodamo i marmeladu. Mješamo dok se sve ne sjedini. Pravokutnu tepsiju, srednje velićine, namažemo uljem i pobrašnimo. Nanesemo tijesto za kolač u tepsiju. Pečemo 30minuta na 180*C. Kolač kad je pećen isjećemo na romboide. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Lako za pripremit, a vrlo ukusno.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 1 i pol šalica šečera
  • 1 šalica vrele vode
  • 1 šalica ulja
  • 1 šalica marmelade od šljiva
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica griza
  • 1 žlica kave
  • 1 mala žličica sode bikarbone
  • 1/2 praška za peciva

 

Priprema

U posudu za mućenje polupamo jaja, mutimo mikserom i dodamo šećer. Kada se šećer istopi, neprekidno mutiti, dodamo vrelu vodu i ulje. Kada se smjesa sjedini iskljućimo mikser. U veću posudu  stavimo brašno, griz, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kavu, promješamo i dodamo u posudu za mućenje. Dodamo i marmeladu. Mješamo dok se sve ne sjedini. Pravokutnu tepsiju, srednje velićine, namažemo uljem i pobrašnimo. Nanesemo tijesto za kolač u tepsiju. Pečemo 30minuta na 180*C. Kolač kad je pećen isjećemo na romboide.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)