Patišpanija
Lako za pripremit, a vrlo ukusno.
Sastojci
- 4 jaja
- 1 i pol šalica šečera
- 1 šalica vrele vode
- 1 šalica ulja
- 1 šalica marmelade od šljiva
- 2 šalice brašna
- 1 šalica griza
- 1 žlica kave
- 1 mala žličica sode bikarbone
- 1/2 praška za peciva
Priprema
U posudu za mućenje polupamo jaja, mutimo mikserom i dodamo šećer. Kada se šećer istopi, neprekidno mutiti, dodamo vrelu vodu i ulje. Kada se smjesa sjedini iskljućimo mikser. U veću posudu stavimo brašno, griz, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kavu, promješamo i dodamo u posudu za mućenje. Dodamo i marmeladu. Mješamo dok se sve ne sjedini. Pravokutnu tepsiju, srednje velićine, namažemo uljem i pobrašnimo. Nanesemo tijesto za kolač u tepsiju. Pečemo 30minuta na 180*C. Kolač kad je pećen isjećemo na romboide.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: prašak za pecivo / ulje / šećer / brašno / jaja