1 velika kutija piškota
150g mljevenih piškota
750ml mlijeka
150g mljevenih čokoladnih napolitanki
200ml mlijeka
20g želatina (dvije vrećice)
6 kesica praška za šlag
500g šećera
500ml mlijeka
Potupak pripreme torte grčki sladoled
U zdjelu na štednjaku ulijemo 300ml mlijeka, zatim dodamo 500g secera i mjesamo da se brze rastopi, u preostalih 200 ml dodamo želatinu. Potom u uzavrelo mlijeko na štednjaku sipamo razmeksalu želatinu uz nepekidno mjesanje.sklonimo zdjelu sa štednjaka.
U dublju posudu ulijemo 750ml mlijeka dodamo prasak za slag i mutimo mikserom dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Potom u posudu dodamo ohlađenu masu sa želatinom.Po jednu trecinu od smjese stavimo u dvije posude. U prvu posudu dodamo mljevene cokoladne napolitanke i promiješamo žlicom. U drugu posudu dodamo mljevene piskote i promiješamo. Duboku posdu koju cemo koristiti kao kalup oblozimo prozirnom folijom . U tu posudu nanesemo smjesu od cokoladnih napolitanki, pa smjesu od slaga, pa smjesu od piskota. U 200ml mlijeka namočimo piskote, te ih poredamo na kompletnu smjesu, te prekrijemo folijom i tako stavimo u zamrzivač.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+990)
Sastojci
- 1 velika kutija piškota
- 150g mljevenih piškota
- 750ml mlijeka
- 150g mljevenih čokoladnih napolitanki
- 200ml mlijeka
- 20g želatina (dvije vrećice)
- 6 kesica praška za šlag
- 500g šećera
- 500ml mlijeka
Potupak pripreme torte grčki sladoled
U zdjelu na štednjaku ulijemo 300ml mlijeka, zatim dodamo 500g secera i mjesamo da se brze rastopi, u preostalih 200 ml dodamo želatinu. Potom u uzavrelo mlijeko na štednjaku sipamo razmeksalu želatinu uz nepekidno mjesanje.sklonimo zdjelu sa štednjaka.
U dublju posudu ulijemo 750ml mlijeka dodamo prasak za slag i mutimo mikserom dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Potom u posudu dodamo ohlađenu masu sa želatinom.Po jednu trecinu od smjese stavimo u dvije posude. U prvu posudu dodamo mljevene cokoladne napolitanke i promiješamo žlicom. U drugu posudu dodamo mljevene piskote i promiješamo. Duboku posdu koju cemo koristiti kao kalup oblozimo prozirnom folijom . U tu posudu nanesemo smjesu od cokoladnih napolitanki, pa smjesu od slaga, pa smjesu od piskota. U 200ml mlijeka namočimo piskote, te ih poredamo na kompletnu smjesu, te prekrijemo folijom i tako stavimo u zamrzivač.
Drage moje kuharice, radila sam po receptu i brzo je ispalo, samo što sam unaprijed pripremila mljevene napolitanke i piškote. A ovo crveno je obični kokos obojan jestivom bojom, dok su točkice obična mliječna Milka čokolada obrađena da bude točkica :-) dio di je glava je otopljena čokolada. Tako da...lulu...možeš slobodno otopiti čokoladu i preliti, ali ja sam to radila nakon što se to sve stislo tj. kada je izvađena iz leda.
Super, za ove lude vrućine! Al kod mene u receptu piše da još treba 100 grama čokolade, 2 žlice ulja i višnje za ukrašavanje. Kaj da sad radim? Nisam još probala a zvuči mi baš super, probala sam ju nedavno na jednom rođendanu! Navodno relijemo tortu sa otopljenom čokoladom u koju dodamo ulje i ukrasimo sa višnjama po želji, tako mi ta susjeda rekla. Po čijem da receptu radim? Nisu velike razlike al to mi najgore kad zbunjena prije nego i idem nešto peći ;(
Koja dobra torta, nikad ju do sad nisam radila, puno sam se s njom namučila i dugo ju dugo radila, ali je vrijedilo, zbilja hvala za super recept, originalan je definitivno