4 jaja
250 g šećera
1 vanilin šećer
200 ml kiselog vrhnja
100 ml ulja
1 naranča (naribana korica)
400 g brašna
50 g kokosa
1 prašak za pecivo
Mrvice
100 g brašna
100 g kokosa
100 g šecera
200 g maslaca ili margarina
Ostalo
1 velika limenka ananasa u kolutićima
5 dag šećera u prahu za posipanje
Priprema
Pripremiti mrvice:
Mijesiti brašno, kokos, šećer i maslac dok ne nastanu mrvice.
Kolutove ananasa ocijediti i izvaditi iz limenke.
Uključiti pećnicu na 180 st.C da se grije.
Biskvit:
Pjenasto istuci jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati kiselo vrhnje i naribanu koricu jedne naranče.
Postupno dodavati mješavinu brašna, kokosa i praška za pecivo i miksati.
Biskvit izliti u tepsiju od pećnice (vel.cca 30×35 cm), po njemu rasporediti kolutove
ananasa te ih malo potisnuti u tijesto tako da površina ananasa i tijesta bude u istoj
ravnini. Posuti sve zajedno mrvicama pa staviti peci u zagrijanu pećnicu 30 minuta na
180 st.C.
Pečen kolac ostaviti par minuta da se hladi.
Narezati ga i posuti šecerom u prahu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Mmmmmmm.. Treba doživjeti taj miris mješavine naranče, ananasa i kokosa :) Nešto sasvim posebno ;)
Biskvit
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml kiselog vrhnja
- 100 ml ulja
- 1 naranča (naribana korica)
- 400 g brašna
- 50 g kokosa
- 1 prašak za pecivo
Mrvice
- 100 g brašna
- 100 g kokosa
- 100 g šecera
- 200 g maslaca ili margarina
Ostalo
- 1 velika limenka ananasa u kolutićima
- 5 dag šećera u prahu za posipanje
Priprema
Pripremiti mrvice:
Mijesiti brašno, kokos, šećer i maslac dok ne nastanu mrvice.
Kolutove ananasa ocijediti i izvaditi iz limenke.
Uključiti pećnicu na 180 st.C da se grije.
Biskvit:
Pjenasto istuci jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati kiselo vrhnje i naribanu koricu jedne naranče.
Postupno dodavati mješavinu brašna, kokosa i praška za pecivo i miksati.
Biskvit izliti u tepsiju od pećnice (vel.cca 30×35 cm), po njemu rasporediti kolutove
ananasa te ih malo potisnuti u tijesto tako da površina ananasa i tijesta bude u istoj
ravnini. Posuti sve zajedno mrvicama pa staviti peci u zagrijanu pećnicu 30 minuta na
180 st.C.
Pečen kolac ostaviti par minuta da se hladi.
Narezati ga i posuti šecerom u prahu.
Link izvora / potpis autora: Masatera receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Isprobavam ubacivanje slike :)