Kolačići s ananasom i kokosom

Autor: masatera   (palac x 15116) |moji recepti

0
4 jaja 250 g šećera 1 vanilin šećer 200 ml kiselog vrhnja 100 ml ulja 1 naranča (naribana korica) 400 g brašna 50 g kokosa 1 prašak za pecivo Mrvice 100 g brašna 100 g kokosa 100 g šecera 200 g maslaca ili margarina Ostalo 1 velika limenka ananasa u kolutićima 5 dag šećera u prahu za posipanje Priprema Pripremiti mrvice: Mijesiti brašno, kokos, šećer i maslac dok ne nastanu mrvice. Kolutove ananasa ocijediti i izvaditi iz limenke. Uključiti pećnicu na 180 st.C da se grije. Biskvit: Pjenasto istuci jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati kiselo vrhnje i naribanu koricu jedne naranče. Postupno dodavati mješavinu brašna, kokosa i praška za pecivo i miksati. Biskvit izliti u tepsiju od pećnice (vel.cca 30×35 cm), po njemu rasporediti kolutove ananasa te ih malo potisnuti u tijesto tako da površina ananasa i tijesta bude u istoj ravnini. Posuti sve zajedno mrvicama pa staviti peci u zagrijanu pećnicu 30 minuta na 180 st.C. Pečen kolac ostaviti par minuta da se hladi. Narezati ga i posuti šecerom u prahu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Mmmmmmm.. Treba doživjeti taj miris mješavine naranče, ananasa i kokosa :) Nešto sasvim posebno ;)
Tropical delight - slika

Biskvit

  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 ml ulja
  • 1 naranča (naribana korica)
  • 400 g brašna
  • 50 g kokosa
  • 1 prašak za pecivo

Mrvice

  • 100 g brašna
  • 100 g kokosa
  • 100 g šecera
  • 200 g maslaca ili margarina

Ostalo

  • 1 velika limenka ananasa u kolutićima
  • 5 dag šećera u prahu za posipanje

Priprema

Pripremiti mrvice:
Mijesiti brašno, kokos, šećer i maslac dok ne nastanu mrvice.
Kolutove ananasa ocijediti i izvaditi iz limenke.
Uključiti pećnicu na 180 st.C da se grije.

Biskvit:

Pjenasto istuci jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati kiselo vrhnje i naribanu koricu jedne naranče.
Postupno dodavati mješavinu brašna, kokosa i praška za pecivo i miksati.
Biskvit izliti u tepsiju od pećnice (vel.cca 30×35 cm), po njemu rasporediti kolutove
ananasa te ih malo potisnuti u tijesto tako da površina ananasa i tijesta bude u istoj
ravnini. Posuti sve zajedno mrvicama pa staviti peci u zagrijanu pećnicu 30 minuta na
180 st.C.
Pečen kolac ostaviti par minuta da se hladi.
Narezati ga i posuti šecerom u prahu.

 

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Masatera receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika masatera's

Isprobavam ubacivanje slike :)

  • p1010640-1.jpg