Kosano meso s jogurtom
Sastojci:
- 1 crveni luk izrezan u kocke
- 1 žlica masti
- 1 kg mljevene govedine
- sol
- papar
- 3 jaja
- malo mljevene ljute paprike
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 170 g soka od rajčica
- 1 kg krumpira izrezanog u kocke
- 1 šalica vrele vode
- 1 ½ šalice jogurta
- 2 šalice brašna
Priprema:
Luk se isprži na masti dok ne postane zlatnosmeđ, a onda se doda meso, začini, peršin i sok od rajčica te se sve zajedno kuha na blagoj vatri. Zatim se dodaje krumpir i vrela voda i kuha daljnjih 10 minuta na blagoj vatri. Poslije toga se sve istrese u lonac i 30 minuta peče u pećnici na 190 stupnjeva C. Jogurt, jaja, brašno i sol pomiješaju se i jednolično izliju na pečeno meso. Nakon toga se sve još jednom vrati u peć da se desetak minuta prepeče.
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa
- Sastojci: paprike / rajčica / luk / krumpir / jogurt / crveni luk / peršin / meso / jaja