ostaci od kolinja koji još nisu utrošeni.
Postupak pripreme
Uzeti ostatke od kolinja koji još nisu utrošeni. U kotao staviti svu kožuricu, svinjsku glavu, otpatke mesa i kuhati. Kad je to već kuhano, dodati još pluća, srce i jetru, tako da se sve dobro skuha. Iz kotla izvaditi pluća i jetru, nešto mesa od glave i oko 2 kg kožica, crveni luk pa sve zajedno sitno izmljeti. Dodati oko jedan i pol litar vode u kojoj su se sve to kuhalo, posoliti, dodati papra i ovom masom puniti debelio crijevo. Gotove kobasice stavljati u kipuću vodu. Dok su kobasice u vodi, voda ne smije da kipi, jer bi na taj način kobasice popucale. Kobasicu ostaviti u vodi 15 do 20 minuta, zatim izvaditi i složiti na čistu dasku da se polako ohlade. Prije upotrebe kobasice peći u tavi.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- ostaci od kolinja koji još nisu utrošeni.
Postupak pripreme
Uzeti ostatke od kolinja koji još nisu utrošeni. U kotao staviti svu kožuricu, svinjsku glavu, otpatke mesa i kuhati. Kad je to već kuhano, dodati još pluća, srce i jetru, tako da se sve dobro skuha. Iz kotla izvaditi pluća i jetru, nešto mesa od glave i oko 2 kg kožica, crveni luk pa sve zajedno sitno izmljeti. Dodati oko jedan i pol litar vode u kojoj su se sve to kuhalo, posoliti, dodati papra i ovom masom puniti debelio crijevo. Gotove kobasice stavljati u kipuću vodu. Dok su kobasice u vodi, voda ne smije da kipi, jer bi na taj način kobasice popucale. Kobasicu ostaviti u vodi 15 do 20 minuta, zatim izvaditi i složiti na čistu dasku da se polako ohlade. Prije upotrebe kobasice peći u tavi.