"lazanje" iz tave

Autor: sntomic   (palac x 114691) |moji recepti

0
3 žlice maslinovog ulja 2 svježe domaće kobasice, oguliti ih i iskidati na komadiće 1 konzerva sjeckane rajčice od 400 g 3 češnja češnjaka 1/2 žličice origana 1/2 žličice suhoga bosiljka 1 žličica soli 1 žličica šećera mljeveni papar čili papričicu ili čili pahuljice 1 žličica šećera 1 dcl crnog vina 4 dcl vruće vode oko 200 g paste (neki široki rezanci, farfale ili sl.) ribani parmezan 1 mozzarella veća ili nekoliko mini... sitno sjeckani peršin Priprema ugrijati ulje pa propržiti pripremljene kobasice...kada su popržene sa svih strana dodati sjeckanu rajčicu, sol, šećer, čili, origano, bosiljak, češnjak i papar.. zaliti vinom i sačekati da vino ispari pa dodati vodu... umiješati pripremljenu pastu i ostaviti lagano kuhati ...kada je pasta skoro gotova dodati naribani parmezan i nekoliko komadića mozzarelle...poklopiti tavu, isključiti vatru, i servirati nakon 2-4 minute ...po želji posuti sjeckanim peršinom * mjere nisu obvezujuće, može svak napraviti svoju kombinaciju ali, stvarno je odlično jelo * koristila sam polusuhe kobasice kupljene u lidlu iz linije: "Okusi zavičaja" ali, mislim da mogu sve slične kobasice koje su lijepo začinjene * ako neki od začina i fali, nema veze.... * pastu uvijek kuham po uputi na pakiranju,...mislim da se ovdje kuha malo, ali, samo malo dulje a pretpostvaljam da je to zbog kiseline rajčice, i vina Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Odlično, jednostavno, brzo,..iako kada se pogleda na sastojke rekli biste puno vam treba...najveći broj njih su začini a najvažniji sastojci su: kobasice, rajčica, pasta, ... većinu začina za ove lazanje iz tave svi uvijek imamo doma...
Recepti - 3 - slika

za "lazanje" iz tave potrebno je:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 svježe domaće kobasice, oguliti ih i iskidati na komadiće
  • 1 konzerva sjeckane rajčice od 400 g
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice suhoga bosiljka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • mljeveni papar
  • čili papričicu ili čili pahuljice
  • 1 žličica šećera
  • 1 dcl crnog vina
  • 4 dcl vruće vode
  • oko 200 g paste (neki široki rezanci, farfale ili sl.)
  • ribani parmezan
  • 1 mozzarella veća ili nekoliko mini...
  • sitno sjeckani peršin

Priprema

  1. ugrijati ulje pa propržiti pripremljene kobasice...kada su popržene sa svih strana dodati sjeckanu rajčicu, sol, šećer, čili, origano, bosiljak, češnjak i papar..
  2. zaliti vinom i sačekati da vino ispari pa dodati vodu...
  3. umiješati pripremljenu pastu i ostaviti lagano kuhati ...kada je pasta skoro gotova dodati naribani parmezan i nekoliko komadića mozzarelle...poklopiti tavu, isključiti vatru, i servirati nakon 2-4 minute ...po želji posuti sjeckanim peršinom

* mjere nisu obvezujuće, može svak napraviti svoju kombinaciju ali, stvarno je odlično jelo
* koristila sam polusuhe kobasice kupljene u lidlu iz linije: "Okusi zavičaja" ali, mislim da mogu sve slične kobasice koje su lijepo začinjene
* ako neki od začina i fali, nema veze....
* pastu uvijek kuham po uputi na pakiranju,...mislim da se ovdje kuha malo, ali, samo malo dulje a pretpostvaljam da je to zbog kiseline rajčice, i vina

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)