"lazanje" iz tave
Odlično, jednostavno, brzo,..iako kada se pogleda na sastojke rekli biste puno vam treba...najveći broj njih su začini a najvažniji sastojci su: kobasice, rajčica, pasta, ... većinu začina za ove lazanje iz tave svi uvijek imamo doma...
za "lazanje" iz tave potrebno je:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 svježe domaće kobasice, oguliti ih i iskidati na komadiće
- 1 konzerva sjeckane rajčice od 400 g
- 3 češnja češnjaka
- 1/2 žličice origana
- 1/2 žličice suhoga bosiljka
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- mljeveni papar
- čili papričicu ili čili pahuljice
- 1 žličica šećera
- 1 dcl crnog vina
- 4 dcl vruće vode
- oko 200 g paste (neki široki rezanci, farfale ili sl.)
- ribani parmezan
- 1 mozzarella veća ili nekoliko mini...
- sitno sjeckani peršin
Priprema
- ugrijati ulje pa propržiti pripremljene kobasice...kada su popržene sa svih strana dodati sjeckanu rajčicu, sol, šećer, čili, origano, bosiljak, češnjak i papar..
- zaliti vinom i sačekati da vino ispari pa dodati vodu...
- umiješati pripremljenu pastu i ostaviti lagano kuhati ...kada je pasta skoro gotova dodati naribani parmezan i nekoliko komadića mozzarelle...poklopiti tavu, isključiti vatru, i servirati nakon 2-4 minute ...po želji posuti sjeckanim peršinom
* mjere nisu obvezujuće, može svak napraviti svoju kombinaciju ali, stvarno je odlično jelo
* koristila sam polusuhe kobasice kupljene u lidlu iz linije: "Okusi zavičaja" ali, mislim da mogu sve slične kobasice koje su lijepo začinjene
* ako neki od začina i fali, nema veze....
* pastu uvijek kuham po uputi na pakiranju,...mislim da se ovdje kuha malo, ali, samo malo dulje a pretpostvaljam da je to zbog kiseline rajčice, i vina
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
- Vaše oznake (tagovi): lazanje