5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakaa
malo praška za pecivo
Preljev:
2,5 dcl vode
4 žlice šećera
1/2 limuna
Čokoladna glazura
Krema:
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna
4 žlice šećera
12 dag margarina
Priprema:
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, u koju dodamo brašno s praškom za pecivo i kakao. U izrađenu ujednačenu masu na kraju polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh. Peći u zagrijanoj pećnici. Vreli biskvit preliti vrelim preljevom od prokuhane vode sa šećerom i sokom limuna. Na biskvit rasporediti kremu i sve ukrasiti čokoladnom glazurom.
Krema: Na pari ukuhavati mlijeko sa šećerom. Miješajući, dodati razmućeno brašno u malo hladnog mlijeka. U gustu, ohlađenu masu umiksati pjenasto izrađen margarin.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- malo praška za pecivo
Preljev:
- 2,5 dcl vode
- 4 žlice šećera
- 1/2 limuna
- Čokoladna glazura
Krema:
- 5 dcl mlijeka
- 5 žlica brašna
- 4 žlice šećera
- 12 dag margarina
Priprema:
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, u koju dodamo brašno s praškom za pecivo i kakao. U izrađenu ujednačenu masu na kraju polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh. Peći u zagrijanoj pećnici. Vreli biskvit preliti vrelim preljevom od prokuhane vode sa šećerom i sokom limuna. Na biskvit rasporediti kremu i sve ukrasiti čokoladnom glazurom.
Krema: Na pari ukuhavati mlijeko sa šećerom. Miješajući, dodati razmućeno brašno u malo hladnog mlijeka. U gustu, ohlađenu masu umiksati pjenasto izrađen margarin.