4 žutanjka
25 dag šećera
10 žlice vode
20 dag brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilij šećer
naribana korica limuna
4 bjelanjka
Fila:
1/2 l mlijeka
4 žlice brašna
25 dag šećera
25 dag margarina
1 mala žlica limuntusa
Ukras:
čokoladne mrvice
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom i toplom vodom. Stalno miješajući, dodati brašno s praškom za pecivo, vanilij šećer i naribanu koricu limuna. Na kraju u masu umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. Pečen ohlađen biskvit tanjeći razrezati u dva lista. Jedan list premazati filom i prekriti drugim listom biskvita. Vanjske površine premazati preostalom filom. Ukrasiti čokoladnim mrvicama.
FILA: U vrelom mlijeku, stalno miješajući, ukuhavati razmućeno brašno. U gustu ohlađenu masu umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom i limuntusom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Sastojci
- 4 žutanjka
- 25 dag šećera
- 10 žlice vode
- 20 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilij šećer
- naribana korica limuna
- 4 bjelanjka
Fila:
- 1/2 l mlijeka
- 4 žlice brašna
- 25 dag šećera
- 25 dag margarina
- 1 mala žlica limuntusa
Ukras:
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom i toplom vodom. Stalno miješajući, dodati brašno s praškom za pecivo, vanilij šećer i naribanu koricu limuna. Na kraju u masu umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. Pečen ohlađen biskvit tanjeći razrezati u dva lista. Jedan list premazati filom i prekriti drugim listom biskvita. Vanjske površine premazati preostalom filom. Ukrasiti čokoladnim mrvicama.
FILA: U vrelom mlijeku, stalno miješajući, ukuhavati razmućeno brašno. U gustu ohlađenu masu umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom i limuntusom.